Politie Drenthe

Politie lost overvallen en insluipingen op

Assen, 11-03-2008

Met de aanhouding van twee verdachten heeft de politie vijf overvallen en twee insluipingen in Assen opgelost. Deze werden gepleegd van september 2007 tot en met februari 2008.

Een van de verdachten, een bij de politie bekende 19-jarige veelpleger uit Assen, heeft bekend twee overvallen te hebben gepleegd op een videotheek en een op een dierenzaak aan de Kleuvenstee in winkelcentrum Marsdijk. Hij maakte hierbij gebruik van een mes waarmee hij het personeel bedreigde en dwong geld af te geven. Bij de tweede overval op de videotheek werd hij geholpen door zijn 17-jarige eveneens uit Assen afkomstige vriend. De 19-jarige Assenaar bekende tevens overvallen te hebben gepleegd op een bloemenzaak aan de Groningerstraat en een tabaks-lektuurzaak aan de Gedempte Singel. Ook hierbij maakte hij gebruik van een mes waarmee hij het personeel bedreigde en dwong geld af te geven. Bij de tabaks-lektuurzaak bleef het bij een poging.

Ook bekende de veelpleger uit Assen bij twee woningen aan de Deelheugte naar binen te zijn geslopen waarna hij onder andere sieraden, een portemonnee en een camera meenam.

Hij verklaarde in verband met geldgebrek de overvallen te hebben gepleegd. De totale buit, een geldbedrag van ruim 1300, ging op aan een luxe levendje waaronder het overnachten in een hotel in Assen.

De 19-jarige verdachte zit in afwachting van de zitting nog steeds vast. De inbewaringstelling van zijn 17-jarige medeverdachte is geschorst waarna deze in vrijheid is gesteld.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds via 0592 451280