Gemeente Teylingen

spannend"

Kinderen vinden politiek "leuk en spannend"

11 maart 2008

PERSBERICHT 7 maart 2008 - De gemeenteraad van Teylingen wil de jeugd enthousiast maken voor de politiek. Daarom heeft zij het project "kindergemeenteraad" bedacht. De eerste Kindergemeenteraad van Teylingen is van start gegaan. Op dit moment worden vijf klassen op vier Teylingse basisscholen klaargestoomd voor hun optreden in de politieke arena. De leerlingen krijgen twee gastlessen van raadsleden en wethouders. Straks mogen de scholieren beslissen over een project ter waarde van 2.000 euro.

Kindergemeenteraad

Deze week zijn de gastlessen begonnen. Raadslid Hans Goudsmit bezocht vrijdagmorgen groep 7/8 van de Startbaan in Sassenheim. De les begon met het zoektocht naar de overeenkomsten tussen gladiatoren en mensen in de politiek. De leerlingen kwamen daar al snel achter: politici vechten met woorden in een politieke arena, het publiek kijkt toe. De kinderen waren direct enthousiast en keken uit naar hun eigen optreden in de raadzaal.

De raadsleden Daisy Nieuwenhuizen, Rose Marie Keijzer en wethouder Henriëtte Wilbrink bezoeken de andere scholen, de groepen 7 of 8 van De Emmaüs, De Overplaats en De Rank. De gemeente Teylingen wil de kinderen met `De Kindergemeenteraad' laten ervaren hoe spannend en leuk een optreden in de politieke arena is.

Het project `de Kindergemeenteraad' bestaat uit drie delen. Eerst worden er gastlessen gegeven op school. Daarna is er een debat in de raadzaal met de hele klas, `de Kindercommissievergadering' genaamd. Tot slot de vergadering van de Kindergemeenteraad, waarin vijf vertegenwoordigers per schoolklas zitten. De slotvergadering vindt plaats op 27 maart om 19.00 uur in de raadzaal in Voorhout. Hoe de kinderen het ervan af brengen kunt u thuis live bekijken, via internet www.teylingen.tv.