Gemeente Teylingen

Ruïne van Teylingen

Gemeente ontwikkelt gebiedsvisie voor Ruïne van Teylingen

11 maart 2008

PERSBERICHT 7 maart 2008 - De gemeente Teylingen gaat samen met experts en omwonenden op zoek naar ideeën om een gebiedsvisie voor de Ruïne van Teylingen te ontwikkelen. De Ruïne van Teylingen is een rijksmonument en een van de belangrijkste kasteelruïnes in Nederland. Het kasteelterrein is hooggewaardeerd in het kader van de cultuurhistorische hoofdstructuur van de provincie Zuid-Holland. De gemeente wil voor deze historische plek een visie ontwerpen waarbij de locatie aan kwaliteit wint en waarbij ook het omliggende landschap betrokken wordt.

Ruïne van Teylingen

Gebiedsvisie ontwikkelen

Op dit moment kan er bij de Ruïne van Teylingen nog te weinig gezien en beleefd worden. De gemeente wil daarom samen met andere belanghebbenden een gebiedsvisie opstellen. Andere belanghebbende organisaties die aan het plan meewerken zijn de Kastelenstichting Holland en Zeeland (de beheerder van de Ruïne), de Rijksgebouwendienst (de eigenaar van de Ruïne), de provincie Zuid-Holland, de Stuurgroep Pact van Teylingen en de regio Holland Rijnland. Verder is bij de planontwikkeling Panorama Tulipland betrokken die in de omgeving van de Ruïne een vestiging van het panorama wil realiseren.

De gemeente voert op 13 maart overleg met experts en op 14 maart met direct betrokkenen over de planontwikkeling rond de Ruïne.

Komende evenementen

De ruïne staat op 12 april publiekelijk in de schijnwerpers. Het is dan de Dag van het Kasteel van de Bollenstreek. Hier is een fietsroute aan gekoppeld die u langs vier kastelen in de bloeiende bollenstreek leidt. Rond 12.00 uur is bij de Ruïne van Teylingen ook de officiële start van het Jaar van de Landgoederen van Zuid-Holland.