Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 11 maart

* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGEN NA BEROVING

KRALINGEN - Politiemensen van het district Oost hebben maandagavond een 13-jarige Rotterdammer en een 14-jarige plaatsgenoot gearresteerd kort na een beroving op de Wollenfoppenstraat.
Een 17-jarige jongen uit Rotterdam werd rond half negen door twee jongens van zijn fiets en mobiele telefoon beroofd. Diverse eenheden van de politie stelden, samen met het slachtoffer, direct een onderzoek in naar de verdachten.
Op de Willem Ruyslaan werden twee jongens die aan het opgegeven signalement voldeden aangetroffen en staande gehouden. Zij bleken in het bezit te zijn van de zojuist buitgemaakt fiets en telefoon en werden gearresteerd.
Het tweetal is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* ONDERZOEK NAAR BOTSING OP ALGERABRUG
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding op de Algerabrug waarbij 5 auto's betrokken waren. Rond half vijf reed een 55-jarige bestuurder uit Krimpen aan den IJssel bij de Algerabrug uit de richting van Capelle aan den IJssel in de richting van Krimpen aan den IJssel. Door nog onbekende oorzaak kwam de man op de verkeerde weghelft terecht. Hij botste hierdoor tegen een tegemoet komende auto aan. Deze kwam vervolgens ook weer op de verkeerde weghelft terecht, waardoor deze auto een ander voertuig raakte. In totaal raakte bij de botsing een vijftal auto's betrokken. De 55-jarige bestuurder, die uit zijn auto moest worden gezaagd door de brandweer, is met rugklachten overgebracht naar een ziekenhuis, het Erasmus MC. De man kon het ziekenhuis rond tien uur 's avonds weer verlaten. Bij de man is bloed afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. De politie onderzoekt de toedracht.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van een poging inbraak op de Wilhelm Tellplaats. Dinsdagochtend rond half één kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat er enkele mannen stonden bij een computersalon. Het rolluik van de winkel was al voor de helft open. Bij de winkel stond een man op de uitkijk. Toen de man de gewaarschuwde agenten zag, rende hij weg. Na een achtervolging, zagen de politiemensen de man in de omgeving en hielden hem aan. De 19-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.


* WINKELDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal. Woensdagmiddag rond kwart voor vijf kreeg de politie melding dat een winkeldief was weggerend, nadat hij betrapt was. De man had geprobeerd garnalen te stelen bij een toko aan de West-Kruiskade, toen een medewerker hem daarop aansprak. Bij de uitgang had duw- en trekwerk plaatsgevonden. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in en hield de verdachte aan op het Kruisplein. De 58-jarige Rotterdam is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht.


* VROUW IN HET BEZIT VAN GESTOLEN FIETS
HOEK VAN HOLLAND - De politie onderzoekt de toedracht van een zaak waarbij een meisje in het bezit was van een gestolen fiets. De politie kreeg maandagmiddag rond kwart over drie de melding dat er bij een elektriciteitshuisje aan de Huydecoperstraat aan de achterzijde een fiets stond. Toen agenten ter plekke kwamen, kwam er iemand (een 14-jarige meisje uit Hoke van Holland) aanlopen die zei dat ze de eigenaar was van de fiets. Het voertuig bleek na controle echter van diefstal afkomstig te zijn uit Naaldwijk. Het meisje en de fiets zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Daar is de fiets in beslag genomen. De ouders van 41 en 42 jaar oud uit Hoek van Holland verklaarden dat zij echter de fiets via Marktplaats hadden gekocht. De politie onderzoekt de situatie.