Gemeente Delfzijl

Maatschappelijke stage leerlingen Ommelander College

10-3-2008 - Afgelopen zaterdag 8 maart hebben een aantal leerlingen van het Ommelander College te Appingedam hun maatschappelijke stage verricht in Delfzijl. In samenwerking met Landschapsbeheer Groningen en het team Wijkbeheer van de afdeling Gemeentewerken zijn er wilgen geknot voor het landgoed Vliethoven in Delfzijl.

Dit stuk waardevol openbaar groen sluit heel mooi aan bij het landgoed met de oude fruitrasbomen en de monumentale erfbeplanting en boomgaard.

Maatschappelijke stages staan bij steeds meer scholen in het voortgezet en middelbaar onderwijs op het programma. Een maatschappelijke stage is een vorm van leren binnen of buiten de school, waarbij leerlingen vanuit de school door vrijwilligersactiviteiten kennismaken met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen.

Vanaf het schooljaar 2007-2008 kunnen scholieren hun maatschappelijke stage vervullen bij de gemeente Delfzijl. Men kan bijvoorbeeld in de herfst of winter aan het snoeien in de verschillende bosgebieden of zoals hieronder aan het knotten.

Daarnaast kan men deelnemen aan vrijwilligerswerkdagen of landelijke natuurwerkdagen waarbij je bijvoorbeeld bomen gaat planten of een oud kerkterrein kan opknappen.