Politie Zuid-Holland-Zuid


11/03 Hoeksche Waard

Dordrecht , 11-03-2008 o Persberichten district III

GEWOND NA BRAND IN WONING
OUD-BEIJERLAND In een woning aan de Beetwortelweg heeft maandag 10 maart eind van de middag brand gewoed. Een matras op de zolderverdieping vatte vlam nadat een 5-jarig jongetje daar met vuur had zitten spelen. Hij raakte gewond en liep 1e graads en 2e graads brandwonden in zijn nek. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis. Op het moment dat het matras vlam vatte, was de
28-jarige moeder bij de buren. Haar 5-jarige zoontje kwam daar gewond aan en wees naar de zolderverdieping van het huis. Daar kwam rook uit. Samen met de buren wist de moeder het vuur grotendeels uit te krijgen. De moeder en de buurman werden daarna ook naar het ziekenhuis gebracht in verband met het inademen van rook. De brandweer bluste de brand zodat men zeker wist dat het vuur uit was. Inmiddels is er door de Unit Forensische Opsporing sporenonderzoek verricht waaruit blijkt dat het jongetje had zitten spelen met een gasaansteker. Er was dus geen sprake van opzettelijke brandstichting. Het gezin is ontzettend geschrokken en krijgt slachtofferhulp aangeboden.

AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND Een 22-jarige man van Litouwse afkomst uit Oud-Beijerland is maandagavond 10 maart tegen middernacht door de politie aangehouden in de Jan van der Heijdenstraat. Surveillerende agenten controleerden de automobilist die reed in een auto met Litouws kenteken. Na verifiëring van de persoonsgegevens bleek de man gezocht te worden in Litouwen. Hij moet aan dit land worden uitgeleverd. De politie hield hem daarop aan. Twee andere inzittenden ook Litouwers van 22 en 27 jaar werden ook aangehouden in verband met bij zich hebben van inbrekersgereedschap. De auto waarin zij reden, is in beslaggenomen voor onderzoek. Allen zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.