Gemeente Heerhugowaard


Op- en afritten Seniorenroute

De op- en afritten van de Seniorenroute door Heerhugowaard worden door de gemeente als eerste nader bekeken op knelpunten, vooral op de grote kruispunten. Dat gebeurt op voorstel van de werkgroep Mobiliteit Ouderen. Vertegenwoordigers van de Gehandicaptenraad en het wijkpanel Oostertocht/ât Kruis konden zich daar prima in vinden.

Op de Seniorenroute en in de wijken Butterhuizen, Schilderswijk en Bomenwijk/Recreatiewijk heeft de gemeente bestaande op- en afritten onderzocht op een aantal technische zaken: hoe zit het met de hellingshoek, de breedte en vervelende knikken. Als daar wat aan mankeert, worden het onneembare obstakels voor mensen die zich moeten verplaatsten met een rollator, in een rolstoel of met een scootmobiel.

Het idee om de Seniorenroute in Heerhugowaard als eerste aan te pakken is een goede. Die route loopt over de Middenweg, met aftakkingen naar winkelcentra, verzorgingshuizen en complexen waar veel ouderen wonen. Komt u ergens op- en afritten tegen die gevaarlijk zijn, bel dan vooral het TIP. Dan wordt daar snel naar gekeken en wat aan gedaan, 072-5755357.

banner gemeente Heerhugowaard