Ingezonden persbericht


11 maart 2008

Persbericht

Choir Company organiseert
Dag van Aanbidding in Zelhem

Met Pasen wordt voor de tweede keer de 'Nationale Dag van Aanbidding'. gehouden. Doel: de Here God aanbidden, met christenen vanuit allerlei kerkelijke achtergronden. Na de overweldigende reacties van afgelopen jaar kon een vervolg niet uitblijven en dit jaar is het de bedoeling dat er niet 12 uur, maar 24 uur non-stop aanbeden wordt.

Ook dit jaar zijn er weer een heleboel zangleiders, bands en aanbiddingsteams die hun medewerking hebben toegezegd waaronder Marcel en Lydia Zimmer, Reni en Elisa Krijgsman, Gert Visscher, The Choir Company, Rolof Mulder, Peter van Essen en vele anderen.

De dag wordt gehouden op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld in Zelhem. U kunt zich elk moment van de dag aansluiten! Toegang: Gratis (vrije gift) Voor meer informatie: www.betteld.nl en www.choircompany.nl

De dag is volgens organisator Maarten T.D. Wassink van The Choir Company "puur en alleen voor de aanbidding". Wassink: "Mijn droom is dat christenen uit alle delen van het land en uit allerlei kerkelijke achtergronden, naar De Betteld in Zelhem komen met maar één doel: de Here God aanbidden. Tijdens de Nationale Dag van Aanbidding willen we met diverse christenen in Gods aanwezigheid zijn, om te luisteren naar Zijn stem en ons te richten op Zijn grootheid, maar er kunnen ook momenten van stilte zijn waarop God kan spreken."

De aanbiddingsdag heeft volgens de organisator niet het karakter van een concert. Bezoekers kunnen elk moment arriveren. Wel worden de bezoekers eerst opgevangen in een aparte ruimte, waar door middel van korte presentaties de doelen van de dag onder de aandacht worden gebracht. "We willen dan iets vertellen over lofprijzing en aanbidding en wat ze van de dag kunnen verwachten. Gedurende de dag zijn er dus doorlopend van deze presentaties, zodat nieuwe bezoekers allemaal goed op de hoogte zijn voordat ze de zaal binnengaan, waar twaalf uur achter elkaar lofprijzing en aanbidding gaande is."

In bepaalde delen van de zaal worden stoelen neergezet, maar er zijn ook plekken waar ruimte is om te staan, te dansen, te knielen of te liggen. Wassink: "In de zaal is vrijheid om God te aanbidden op een manier die bij jou past. De één vindt het prettig om hierbij te zitten, terwijl de ander juist liever staat of knielt." Het 'doorlopend programma' van 24 uur heeft volgens Wassink als voordeel dat mensen een uurtje kunnen komen, maar ook een langere tijd kunnen blijven.

De organisatie is er zich van bewust dat verschillende bands en aanbiddingsleiders diverse stijlen met zich meebrengen. "Dat hoeft geen probleem te zijn. Het gaat er immers niet om of iedereen in de zaal het geweldig vindt wat er gebeurt, het gaat erom dat God aanbeden wordt, ook al gaat dat wellicht niet op een manier die jij gekozen zou hebben. Daarom volgen verschillende liederen elkaar op en zijn er momenten van uitbundige lofprijzing, van gepassioneerde aanbidding en momenten van gebed, rust, stilte en bijbellezing."

De organisatie wil voorkomen dat bezoekers voor een bepaalde band of een optredende artiest komen. "We zijn op zoek naar mensen die in Gods aanwezigheid Hem willen prijzen en aanbidden. Aanbidding is dus het enige doel en al het andere zou ondergeschikt moeten zijn."

Einde persbericht



Ingezonden persbericht