Onderzoek naar steekincident

Doetinchem, 11-03-2008 o De politie onderzoekt een steekincident dat in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 maart plaats vond in de binnenstad van Doetinchem. Een 20-jarige Doetinchemmer raakte hierbij licht gewond.

Het slachtoffer was met een kameraad wezen stappen en verliet even na 02.00 uur een horecazaak aan de Dr. Hubernoodtstraat. Even verderop kregen zij het aan de stok met twee jongemannen. Er ontstond een vechtpartij waarbij behoorlijk is geslagen. De partijen gingen uit elkaar en korte tijd later troffen zij elkaar weer ter hoogte van de ING-bank aan de Raadhuisstraat.

Ook hier ontstond een confrontatie waarbij de Doetinchemmer met een mes gestoken werd. Na het gebeurde gingen de twee amokmakers er vandoor. Het slachtoffer sloeg via 112 alarm en werd door gealarmeerde agenten naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie zoekt getuigen van het incident. De jongeman die gestoken heeft, is een blank jongeman van ongeveer 20 jaar. Hij is klein van postuur en heeft een kaal hoofd. Hij droeg een zwart petje met witte stippen. Van de andere jongeman is een beperkt signalement, reden om dit voorlopig niet vrij te geven.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart en weet dat er ten tijde van het eerste treffen tenminste één fietser is gepasseerd. Deze onbekende fietser wordt gevraagd om contact met de politie op te nemen.

Getuigen of mensen die de identiteit van betrokkenen weten, wordt verzocht met de politie te bellen (0900 8844) of met Meld misdaad anoniem via 0800 7000.