Universiteit van Tilburg

11 maart 2008

Tal Simons benoemd tot hoogleraar Organisatie en strategie

Tal Simons wordt met ingang van 15 maart 2008 benoemd tot hoogleraar Organisatie en strategie aan de Universiteit van Tilburg. De hoogleraar zal onderzoek gaan doen naar stabiliteit en verandering in organisaties.

Tal Simons, afkomstig uit Israël, koos voor de Universiteit van Tilburg vanwege de ambitie en kwaliteit van het onderzoek bij de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, waar haar leerstoel is gevestigd. Haar onderzoek is gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften als Administrative Science Quarterly en Academy of Management Journal.

Simons is vooral geïnteresseerd in de factoren en processen die leiden tot stabiliteit of verandering in organisaties. In haar onderzoek stuitte ze al op een opmerkelijke spanning tussen behoudende krachten in organisaties enerzijds en zowel interne als externe druk om te veranderen anderzijds. Ze onderzoekt de factoren die deze processen beïnvloeden op verschillende niveaus: dat van de organisatie, dat van groepen organisaties en dat van de omgeving van organisaties. Haar leerstoel Organisatie en strategie maakt deel uit van het gelijknamige departement van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen.

Tal Simons studeerde landbouw aan de Hebrew University of Jerusalem in Rechovot en arbeidsstudies (magna cum laude) aan de Tel Aviv University in Israël. In 1994 promoveerde ze op Organizational Theory and Behavior aan de School of Industrial and Labor Relations van Cornell University in de Verenigde Staten. Vervolgens werkte ze als Assistant Professor aan Hebrew University of Jerusalem en Tel Aviv University en als gasthoogleraar aan Columbia University (VS) en Carnegie Mellon University (VS). De laatste twee jaar was ze als Adjunct Professor verbonden aan Haifa University, Hebrew University, Technion en Interdisciplinary Center Hertzliya in Israël.