Diefstal fiets

Lichtenvoorde, 11-03-2008 o De politie onderzoekt de diefstal van een fiets door twee jongemannen. Het incident deed zich in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 maart voor op de Esstraat in Lichtenvoorde.

Drie uit Lichtenvoorde afkomstige tieners reden omstreeks 02.15 uur na een avondje stappen over het voet/fietspad van de Richterslaan richting de Esstraat. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee jongemannen aan rennen die één van hen van de fiets duwden. De drie stopten en plotseling werd de fiets van één van hen afgepakt. Het duo ging ermee vandoor en in de loop van de zaterdag is de politie van het gebeurde in kennis gesteld. Inmiddels is een aangifte opgenomen en is de politie een onderzoek getart.

De meegenomen fiets is en donkerblauwe/groene Batavus herenfiets met een kapot zadel.De jongemannen waren tussen de 20 en 25 jaar. Eén van hen had kort rechtopstaand blond haar en een slank postuur. De ander was duidelijk gezetter.

Misschien is de fiets in de omgeving achtergelaten en door iemand aangetroffen. De politie wil hier graag een melding van ontvangen. Verder roept zij getuigen van het gebeurde op zich te melden via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.