Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wandelen in guur Zuiderpark

Ondanks de gure wind, kwamen zaterdag 8 maart bijna vijftig belangstellenden naar het voormalig informatiecentrum Zuiderpark bij de Kanovijver.

Van daaruit liepen twee groepen een route door het park. De parkmanager, dagelijks bestuurder Ed Goverde en enkele deskundigen van Gemeentewerken, Sport en Recreatie en Waterschap Hollandse Delta gaven uitleg over het water, de nieuwe bruggen, de wadis en waar nog meer aan voorbij gelopen werd.

Het water werd in een aantal gevallen overgestoken over stapstenen of, zoals op de foto, over een dam van stenen. Een leuke route, maar niet de makkelijkste, volgens een aantal deelnemers.

Gelukkig bleven alle voeten droog. In de kantine van volkstuinvereniging De Zandweg werd een koffie- en theepauze gehouden. Na ongeveer drie uur waren de groepen weer terug bij het startpunt.

In de loop van het jaar zullen door diverse organisaties excursies door het Zuiderpark georganiseerd worden. Volg hiervoor de berichten op deze pagina en in de nieuwsbrief Zuiderpark. Gratis abonnee worden van de nieuwsbrief Zuiderpark?
Bel: 410 7 411 of stuur een email: jb.schuurman@charlois.rotterdam.nl.