Persbericht

Citrix Systems geeft sneak preview van nieuwe XenApp bij introductie van Windows Server 2008 ~ applicatievirtualisatie-oplossing ondersteunt Windows Server 2008 ~

Brussel, 11 maart 2008 - Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) geeft zijn klanten vandaag een sneak preview van Citrix XenApp(TM) voor Windows Server 2008, tijdens de introductie van Windows Server 2008. Citrix XenApp, de productlijn voor applicatie virtualisatie die het vlaggenschip is van het bedrijf, was voorheen bekend als Citrix Presentation Server(TM). XenApp is de de facto standaard van de virtualisatiemarkt voor het leveren van Windows-gebaseerde applicaties met de beste prestatie, beveiliging en kostenbesparing. De Microsoft 2008 Global Launch Wave reist langs 300 steden wereldwijd en is de grootste server-introductie in de geschiedenis van het bedrijf. Het evenement zal 250.000 IT-professionals bereiken in meer dan 26 landen. Als Platinum launch partner zal Citrix zijn ondersteuning voor Windows Server 2008 demonstreren in de gehele productlijn voor end-to-end virtualisatie.

XenApp bevindt zich momenteel in de beta-testfase bij grote Citrix- en Microsoft-klanten in de gehele wereld. De eerste resultaten laten zien dat het nog steeds de meest flexibele manier is om alle Windows-gebaseerde applicaties te beheren en aan te bieden. XenApp ondersteunt zowel Windows Server 2003 als Windows Server 2008. Het is voor klanten eenvoudig om op te waarderen naar Windows Server 2008, doordat ze met XenApp kunnen werken in gemengde omgevingen. Zo worden de bestaande IT-investeringen in server-hardware en -software ook tijdens de transitie benut.

"De introductie van Windows Server 2008 is een belangrijke mijlpaal voor Microsoft en voorziet onze gezamenlijke klanten van significante technologische verbeteringen", zegt Gordon Payne, senior vice president en general manager Delivery Systems Division van Citrix Systems. "We hebben zij aan zij gewerkt met Microsoft in het finetunen van XenApp voor deze uitrol. Zo zorgen we voor een continue innovatie op het Windows-platform. Onze end-to-end virtualisatie-oplossingen - als onderdeel van Citrix Delivery Center - benutten en verbeteren het nieuwe platform en zijn de beste manier voor IT-organisaties om applicaties aan gebruikers te leveren".

Microsoft en Citrix: lange geschiedenis in belangrijke virtualisatie-oplossingen Microsoft en Citrix werken al meer dan 18 jaar samen in het aanbieden van innovaties op het Windows-platform. Naast hun langlopende samenwerking in applicatievirtualisatie, hebben de twee bedrijven onlangs hun alliantie uitgebreid naar de aangrenzende markten van desktop- en server-virtualisatie in januari 2008. Als gevolg van deze uitgebreide samenwerking zal Citrix een complete end-to-end virtualisatie-infrastructuur leveren - van servers tot applicaties en desktops - voor zowel Windows Server 2008 als Windows Server 2008 Hyper-V. Door de alliantie verzekeren Citrix en Microsoft de interoperabiliteit en cross-compatibiliteit van het Windows platform voor servervirtualisatie-oplossingen met Citrix XenServer(TM), van applicatievirtualisatie-oplossingen met Citrix XenApp, en van desktopvirtualisatie-oplossingen met Citrix XenDesktop™.

XenApp benut het Microsoft Windows Server-platform om een uitgebreide Windows-gebaseerde application delivery-oplossing te creëren die zowel kosten-effectief is als veilig. Het tilt flexibiliteit, beheersbaarheid, veiligheid en prestatie naar nieuwe dimensies en maakt application delivery de beste keuze in het leveren van Windows-gebaseerde applicaties aan gebruikers. Omdat alle XenApp-, XenServer en XenDesktop-producten het Microsoft-platform gebruiken, hebben Citrix en Microsoft het meest uitgebreide aanbod van virtualisatie-oplossingen ontwikkeld waarmee klanten echte dynamische IT-infrastructuren kunnen creëren.

"Onze klanten hebben ons verteld dat de beste virtualisatie-oplossingen volgens hen veelomvattend zijn, beveiligd en goed geĂŻntegreerd met hun Microsoft-omgevingen", zegt Bob Muglia, senior vice president van de Server and Tools Business van Microsoft Corp. "We zijn verheugd om samen met Citrix een complete virtualisatie-roadmap aan te bieden die echte dynamische datacenters mogelijk maakt en die kan voldoen aan de toekomstige behoeften van bedrijven."

Complete application delivery-oplossing
Als onderdeel van de onlangs aangekondigde Citrix Delivery Center-productgroep, vertegenwoordigt XenApp het meest complete applicatievirtualisatie-systeem dat beschikbaar is, met de mogelijkheid om applicaties zowel aan de kant van de gebruikers als van de server te virtualiseren. De XenApp-productlijn huist alle Windows-gebaseerde applicaties in Ă©Ă©n plek in het datacenter en levert ze vervolgens naar de eindgebruikers via innovatieve applicatievirtualisatie-technologie. Het kan op verzoek applicaties aan de kant van de client of de server virtualiseren, om de applicatielevering te optimaliseren afhankelijk van de gebruiker, de applicatie of de locatie (online of offline).