Gemeente Eersel


Informatiepunten Wonen, welzijn en zorg in de dorpen Vessem en Wintelre

In Vessem en Wintelre zijn sinds eind januari 2008 Informatiepunten aanwezig. Deze punten bevinden zich in de gemeenschapshuizen d'n Boogerd in Vessem en de Rosdoek in Wintelre. Op deze plaatsen zijn folders beschikbaar over alle voorzieningen rondom wonen, welzijn en zorg en er vindt wekelijks een spreekuur plaats.

In Vessem vindt het spreekuur elke woensdagochtend plaats van 09.00 - 11.00 uur. In Wintelre is dat elke donderdagochtend van 09.00 tot 11.00 uur. Op deze dagen en tijden staan vrijwilligers u graag te woord om uw vragen over wonen, welzijn en zorg te beantwoorden en u advies te geven. Voor het verkrijgen van foldermateriaal kunt u op de tijden dat de gemeenschapshuizen geopend zijn altijd terecht.

De Informatiepunten vormen het `voorportaal' van het lokaal loket van de gemeente Eersel. Dit betekent dat hier alleen informatie en advies kan worden verkregen. Daarbij moet u denken aan informatie en advies over:


1. Individuele voorzieningen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning:

Hulp bij het huishouden

Rolstoelen

Vervoersvoorzieningen

Woonvoorzieningen

Gehandicaptenparkeerkaart (bestuurder en/of passagier) en parkeerplaats.


2. Welzijn

Deelname aan de maaltijddienst;

Deelname aan sociale alarmering;

Vrijwillige thuiszorg;

Klussendiensten;

Mantelzorgondersteuning;

Vervoer door vrijwilligers;

Dagbesteding (bijvoorbeeld deelname aan recreatieve, culturele en bewegingsactiviteiten).

Komt u uit Vessem of Wintelre en heeft u een vraag over bovengenoemde onderwerpen, loop dan gerust eens binnen bij de Informatiepunten. De medewerkers staan u graag te woord.

Voor het aanvragen van voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke voorzieningen (hulp bij het huishouden, rolstoelen, vervoervoorzieningen, woningaanpassingen etc.) blijft u zich wenden tot het lokaal loket, dat gevestigd is in het gemeentehuis. Hier kunt u van maandag tot en met vrijdag dagelijks van 09.00 - 12.00 uur terecht of op afspraak.