Politie Midden- en West Brabant

Recherche houdt opnieuw twee personen aan in drugsonderzoek

STEENBERGEN NB, 11 maart 2008

Rechercheurs van de unit Zware Criminaliteit hebben in een onderzoek naar verdovende middelen dinsdagochtend twee personen aangehouden in hun woning. Het gaat om een 36-jarige man en zijn 28-jarige vriendin. Zij worden verdacht van bezit, handel en productie van drugs. Een 20-jarige vrouw uit Steenbergen is gehoord als verdachte, maar kon na verhoor naar huis.
Deze twee aanhoudingen zijn een vervolg op de rechercheacties op 27 februari, 2 en 3 maart waarbij op verschillende locaties in Roosendaal en Steenbergen in totaal zes personen zijn aangehouden. Twee verdachten van deze vorige actiedagen zitten nog vast.

De recherche doorzocht dinsdag, met assistentie van een verdovende middelen hond, twee woningen in Steenbergen en diverse auto's waar de verdachten gebruik van maakten.
De 7-jarige dochter van de vrouwelijke verdachte was in de woning aanwezig op het moment van de aanhoudingen. Zij is door familie opgevangen. In deze woning lag de drugs 'voor het grijpen'. Diverse colaflessen en kleine 'shot'flesjes Flügel waren vermoedelijk gevuld met de 'rape drug' GHB. Ook werden er diverse andere soorten hard- en softdrugs aangetroffen.
In de tweede woning werd harddrugs aangetroffen. De rechercheurs namen zo'n 70 XTC-pillen in beslag. In twee auto's werden verdovende middelen aangetroffen. Eén auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.
Digitaal rechercheurs namen op de twee locaties verschillende digitale sporendragers in beslag waaronder een videocamera, zo'n 25 mobiele telefoons en een tiental losse SIM-kaarten. Deze worden in het belang van het onderzoek verder onderzocht.
Bij de aanhoudingen en doorzoekingen van dinsdag werden zo'n 25 rechercheurs ingezet.

Maandag 3 maart hield de recherche twee vrouwen van 42 jaar en 18 jaar aan in hun woningen in Roosendaal. Zij worden verdachte van betrokkenheid bij de handel in harddrugs. Zij mochten na verhoor naar huis om daar hun strafzaak af te wachten.

Woensdagochtend 5 maart hield de recherche een 37-jarige man aan in zijn woning in Steenbergen op verdenking van het voorhanden hebben van vuurwapens. Hij is in verzekering gesteld. In zijn woning vond de recherche munitie van hetzelfde kaliber als één van de vorige week aangetroffen vuurwapens. Ook werd een groot geldbedrag (meer dan 10.000 euro) aangetroffen in kleine coupures. Op zolder stuitten de rechercheurs op een ontmantelde hennepkwekerij, waarbij sporen waren van een beginnende brand die op tijd in de kiem was gesmoord. Ook werd een hoeveelheid gedroogde henneptoppen in beslag genomen. Een 41-jarige verdachte man uit Roosendaal was niet thuis toen de recherche hem
's ochtends wilde aanhouden op verdenking van het voorhanden hebben van een vuurwapen. Hij heeft zich later op de dag gemeld op het politiebureau. Ook hij is aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Op woensdag 27 februari werden twee mannen uit Roosendaal, een 45-jarige man en zijn 21-jarige zoon, aangehouden. Zij worden beiden verdacht van de productie van en handel in soft- en harddrugs. De vader wordt tevens verdacht van het voorhanden hebben van wapens. De recherche doorzocht drie woningen, twee in Roosendaal en één in Oud- Gastel. Hierbij zijn vermoedelijk verschillende soorten harddrugs aangetroffen en zijn diverse wapens inbeslaggenomen. De verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.

Auteur: Manon Erkens