Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 11-03

BERGEN OP ZOOM, 11 maart 2008

7 aanhoudingen tijdens verkeerscontrole voor softdrugsbezit

ROOSENDAAL: Tijdens een verkeerscontrole op de Boulevard viel maandagmiddag het rijgedrag van een automobilist op. De bestuurder werd aangesproken en om papieren gevraagd. Bij de auto hing een penetrante henneplucht. Er werd bij elkaar ruim 1100 gram hennep en 17 gram hasj aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 29-jarige bestuurder uit Etten-Leur is aangehouden en na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Tijdens dezelfde verkeerscontrole werden op de Boulevard drie mannen van 20 en 21 jaar uit Antwerpen aangehouden. De auto werd ter controle staande gehouden. De politie rook direct een sterke henneplucht. De drie inzittenden gaven aan in Roosendaal wiet te hebben gekocht en waren in bezit van 8 gram hennep en 2 joints. Ze zijn aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Later op de middag hield men tijdens dezelfde controle een voertuig aan op de Boulevard met hierin twee inzittenden. De 25-jarige en 26-jarige man uit Frankrijk zijn aangehouden met 9 gram hennep. De hennep is in beslag genomen en de twee zijn na verhoor en na betaling van een boete van 100,- in vrijheid gesteld.

Ook werd tijdens de controle een 28-jarige man uit Kapellen aangehouden voor bezit van 7 gram hennep. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is na verhoor en betaling van een bekeuring van 100,- in vrijheid gesteld.

Een 20-jarige man uit Antwerpen bleek bij controle van zijn voertuig 3 gram hennep in bezit te hebben. De hennep is in beslag genomen en de man is met een dagvaarding weggestuurd.

Man aangehouden na bedreiging en vernieling

HALSTEREN: De politie hield op maandagavond een 19-jarige man uit Halsteren aan voor huiselijk geweld. De man zou zijn stiefmoeder hebben bedreigd en in zijn ouderlijke woning in de wijk Rode Schouw vernielingen hebben aangericht. De 43-jarige stiefmoeder deed aangifte. De man is aangehouden en verhoord.

Man aangehouden na bedreiging en mishandeling ouders

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag even na middernacht een 23-jarige man uit Roosendaal aan bij zijn woning in het centrum van Roosendaal. De man had even tevoren zijn beide ouders bedreigd en mishandeld in zijn woning. De verdachte had die avond ruzie gekregen met zijn broer. Toen de ouders tussenbeide probeerden te komen liepen ze klappen op. Van de beide ouders is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoord en ingesloten.

Man aangetroffen in verduisterde auto

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagnacht een 29-jarige man uit Steenbergen aan. De man werd door surveillerende politiemensen slapend op de achterbank van een auto aangetroffen aan de Gareelweg. Bij natrekken van het kenteken bleek het voertuig verduisterd te zijn in de regio Zeeland. De verdachte is ingesloten.

Inbraken in horecagelegenheden

WILLEMSTAD: Op dinsdagochtend even na 05.00 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer via de alarmcentrale melding van een inbraak aan de Bovenkade. Bij een horecagelegenheid braken onbekenden. De daders forceerden een buitendeur en traden op die manier binnen. Ook binnen werden meerdere vernielingen aangericht. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

STEENBERGEN: In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden in gebroken in een horecagelegenheid aan de Kade. De daders braken een buitendeur open en namen een geldbedrag weg. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 23.55 uur en 11.00 uur plaatsgevonden. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Snelheidscontrole

DINTELOORD: De politie hield op maandag tussen 11.30 uur en 14.30 uur een snelheidscontrole aan de Steenbergseweg. Van de 1211 passanten waren er 108 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Agressief tweetal aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagochtend tegen 01.30 uur meldde een getuige dat er een auto over de Scheldelaan reed met een kapotte band. De politie trof de auto aan met twee inzittenden, een vrouw achter het stuur en een man op de achterbank. De twee waren beiden niet in bezit van een geldig identiteitsbewijs en gedroegen zich agressief. Ook had de auto ogenschijnlijk verse aanrijdingsschade. De man gooide met gereedschap naar de politie. De 20-jarige vrouw en 22-jarige man uit Belgie zijn aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Ze werden beiden in Belgie gezocht in verband met huiselijk geweld.

Auteur: Inge Rijgersberg