Ingezonden persbericht


GEZAMENLIJK PERSBERICHT science center NEMO en Kidsweek Junior Amsterdam, 11 maart 2008

Proefjespaleis voor kinderen geopend
Kidsweek Junior en NEMO lanceren wetenschappelijke proefjes voor thuis

Zelf roomijs maken, je ogen betoveren met een kaleidoscoop, kristallen maken? Kidsweek Junior en NEMO lanceren het Proefjespaleis. Elke twee weken staat in de Kidsweek Junior een wetenschappelijke proefje speciaal voor kinderen tussen 7 en 10 jaar. Proefjes met simpele middelen, maar met groot effect, uitgelegd met handige stap-voor-stap foto's. In elk aflevering van het Proefjespaleis doen twee kinderen het proefje voor. Kidsweek en NEMO willen kinderen laten zien hoe spannend en leuk wetenschap en techniek zijn. De proefjes zijn ook te downloaden van de websites van initiatiefnemers.

Over NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na een dagje NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, hoe je mobieltje werkt en nog veel meer. Science center NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station.

Over Kidsweek Junior
Kinderen die willen weten wat er in Nederland en de wereld gebeurt, lezen Kidsweek Junior. Een wekelijkse krant speciaal voor kinderen tussen 7 en 10 jaar. Vol nieuws over dieren, wetenschap en sport. Maar ook met moppen, prijsvragen, strips en alles over de nieuwste games, films, boeken en tv-programma's.