Amsterdam Oud Zuid


Tygo Gernandt verricht start landelijke afvalcampagne

Op maandag 10 maart is op het Gerard Douplein in De Pijp het startschot gegeven van de landelijke campagne `Week van Nederland Schoon'. Tygo Gernandt gaf de aftrap van de campagne.

Onderdeel van de opening was een gezamenlijke schoonmaakactie en een toelichting van wethouder Paul van Grieken over de publiekscampagne `Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!' in 2008.

Foto: Alphons Nieuwenhuis
Acteur Tygo Gernandt actief bij het schoonmaken van de eigen buurt

Jong geleerd...

Het feest begon om 12.00 uur. Onder begeleiding van een percussieband kwamen bewoners, ondernemers en schoolkinderen in bakfietsen aan op het Gerard Douplein. Na de officiële opening werd de daad bij het woord gevoegd: iedereen kon meehelpen met het opruimen van zwerfafval. Dit gebeurde op het Gerard Douplein en de Albert Cuypmarkt, samen met de afdeling Reiniging van het stadsdeel.

Foto: Alphons Nieuwenhuis
Schoonmaakoffensief op de Albert Cuyp

Zwerfafval grote ergernis

Vele Nederlanders ergeren zich aan zwerfafval. Geen wonder: rondslingerend afval vervuilt onze directe leefomgeving, vergroot ons gevoel van onveiligheid én is slecht voor het milieu. Hoog tijd voor een zwerfafvaloffensief. `Nederland Schoon' is een initiatief van het ministerie van VROM, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, SenterNovem en VNO-NCW.

Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!

Het stadsdeel voert vanaf vorig jaar april de publiekscampagne `Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!' Deze campagne over (zwerf)afval brengt de gezamenlijke verantwoordelijkheid van stadsdeel én bewoners voor het schoonhouden van Stadsdeel Oud-Zuid onder de aandacht.

Foto: Alphons Nieuwenhuis
Wethouder Paul van Grieken vertelt over de campagne van Stadsdeel Oud-Zuid: `Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!'

Meer informatie

Meer informatie over de `Week van Nederland Schoon' vindt u op de website www.nederlandschoon.nl of bel 020 252 1252.