KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

11-3-2008

Professioneel kitesurfer Kevin Langeree begint World Cup seizoen met podiumplaats

Kevin Langeree is het internationale kitesurfseizoen sterk begonnen. De regerend Nederlands Kampioen eindigde in het Mexicaanse Playa del Carmen op de tweede plaats achter wereldkampioen Aaron Hadlow. Jalou Langeree vaarde bij de dames naar een gedeelde zevende stek.

Kevin Langeree wordt gezien als de kandidaat om de positie van wereldkampioen Aaron Hadlow aan te vallen. Tijdens de
openingswedstrijd van het internationale kitesurfseizoen werd
duidelijk dat de 19-jarige Langeree kans maakt op de wereldtitel. In de 1e ronde versloeg hij iedereen, inclusief Aaron Hadlow. In de herkansingsronde moest Langeree, na een lang gevecht, toch de eerste World Cup aan Hadlow gunnen. Kevin Langeree werd tweede, landgenoot Youri Zoon vierde.

Het was een goede start van het seizoen. Ik heb geroken aan de overwinning en de wereldkampioen verslagen. Vorig jaar lukte me dat pas halverwege het seizoen. Ik voel me lekker en dit geeft een geweldige steun voor de wedstrijden die komen, aldus de Noordwijker vanuit Mexico.

In 2007 won Langeree drie van de laatste vier World Cup wedstrijden. Maar na een mindere start van het seizoen was dat niet genoeg om wereldkampioen te worden.

Bevestiging
Mijn doel nog steeds om wereldkampioen te worden. In Mexico heb ik de bevestiging gekregen dat ik iedereen aan kan. Ik had tijdens de tweede dag wat pech met de wind en de heat was gewoon super close.

Jalou Langeree
Ook de 17-jarige zus van Kevin Langeree, Jalou Langeree, vaarde sterk in Mexico. Jalou hoopt dit jaar bij de wereldtop aan te sluiten, nadat ze afgelopen winter hard heeft getraind in het zonnige Zuid-Afrika. In Mexico eindigde ze als zevende.

Ik was benieuwd hoe het zou gaan na mijn eerste echte kitewinter. Het viel zeker niet tegen. niveau is flink omhoog gegaan. Nu had ik al de kans om in de top 5 terecht te komen. Als ik rustig blijf en goed nadenk op het water kan ik hoog eindigen. De komende anderhalve maand gaan we weer lekker trainen en daarna sta ik er weer in Frankrijk.

World Cup
Het wereldkampioenschap bestaat uit elf World Cup wedstrijden. De volgende wedstrijd staat gepland Over anderhalve maand staat de tweede wedstrijd gepland. Dan starten de kitesurfers in het Franse Leucat.