Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (11/3)

TILBURG, 11 maart 2008

Tilburger aangehouden voor verduistering

TILBURG: De Tilburgse politie arresteerde maandagmiddag in een garage rond 14.00 uur een 60-jarige man uit Tilburg op verdenking van verduistering. De man zou onderdelen van auto's in andere auto's plaatsen.

Maandagmiddag kon de eigenaar van een auto zijn auto ophalen uit een garage in Tilburg Noord. Toen de bestuurder naar huis reed bleek dat zijn auto het nodige kabaal maakte. Hij ging terug om zijn beklag te doen. In de garage zag hij dat de motor van zijn auto in een andere auto geplaats was. Daarop heeft hij de politie gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plaatse en hebben een 60-jarige medewerker aangehouden. Hij verklaarde onschuldig te zijn. Beide auto's zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachte is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Team Tilburg Binnenstad houdt bromfietscontrole

TILBURG: De politie heeft maandagavond op de Spoorlaan en de Schouwburgring een bromfietscontrole gehouden. Hierbij zijn 55 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 36 bekeuringen uitgedeeld. Tevens werden twee Haltverwijzingen uitgereikt. Verder werden twee opgevoerde bromfietsen uit het verkeer genomen in verband met een veel te hoge constructiesnelheid. De hoogste gemeten constructiesnelheid was 83 km / uur.

Er werden bekeuringen uitgeschreven voor de navolgende feiten:

> 15 x constructiesnelheid

> 01 x achterrem defect

> 05 x niet tonen kentekenbewijs

> 06 x kinband of helm niet bevestigd / dragen

> 04 x tonen bromfietscertificaat of rijbewijs AM

> 01 x rijden zonder rijbewijs

> 01 x geen goed werkende claxon of bel

> 01 x geen goed werkende knipperlichten

> 01 x defecte koppelingshendel

> 01 x niet goed werkende verlichting

Totaal: 36 bekeuringen.

Politie zoekt getuigen bedreiging

TILBURG: De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging die maandagmiddag omstreeks 15.15 uur heeft plaats gevonden op de Stokhasseltlaan. Daar werd een 38-jarige Tilburgse door een nog onbekende man bedreigd met een vuurwapen. Vermoedelijk was de man boos omdat de vrouw hem geen voorrang had verleend

Een 38-jarige Tilburgse verleende op de Beethovenlaan geen vrije doorgang aan een personenauto die met hoge snelheid van links, vanuit de Leharstraat kwam. Ze trapte op de rem, de andere auto kwam net op tijd tot stilstand. Ze zag dat de automobilist achter haar ging rijden en met zijn lichten seinde. Op de Stokhasseltlaan remde de bestuurster omdat een stadsbus bij een halte stopte. Ze zag dat de bestuurder van de personenauto naar links stuurde en haar aan de linkerkant passeerde. Ze zag en voelde dat die bestuurder kennelijk express met de rechtervoorzijde van zijn voertuig haar auto aan de linkervoorzijde raakte. Ze zag in haar spiegel dat de bestuurder uitstapte en iets uit de voorkant van zijn broeksband haalde. Zij en haar 12-jarige dochter die ook in de auto zat, zagen dat de man een vuurwapen in zijn rechterhand had. Op het moment dat de belager met zijn hand naar het portier reikte, zag zij dat de bus optrok en kon zij ook zelf snel wegrijden Ze zag geen kans om het kenteken van de auto te noteren. Het was volgens haar een blauw / groene auto van vermoedelijk een Japans merk. Er zat een blanke man in, circa 1.80 meter, met blond kort achterover gekamd haar. De politie vraag getuigen van dit incident om contact op te nemen met het politieteam Tilburg Noord-Oisterwijk, via 0900-8844

Auteur: Eefje Klijberg