Gemeente Beek


Honderdjarige in de bloemen gezet

Honderdjarige Mevrouw H.M.A. Hoppers-Dickhaut in de bloemen gezet

Beek, maart 2008

Op maandag 10 maart a.s. bereikte mevrouw H.M.A. HoppersDickhaut de magische leeftijd van 100 jaar! Deze dag vierde zij zowel in familiaire kring alsmede tijdens een feestelijke bijeenkomst s middags in het restaurant van bejaardenhuis St. Franciscus te Beek.

mevrouw H.M.A. HoppersDickhaut

(foto: Jean Hamers)

Mevrouw Hoppers-Dickhaut is van origine Maastrichtse, maar woont al decennia lang in Beek. Zij woonde samen met haar man Emile Hoppers en dochter Paula in de bovenwoning van Hoppers Boekhandel annex drukkerij De Nieuwe Mijnstreek in de Raadhuisstraat te Beek. Later verhuisden zij naar de De Counelaan. Eenmaal op leeftijd ging mw. Hoppers wonen in een aanleunwoning in de Molenstraat (no. 112) te Beek. Het gemeentebestuur fêteert haar honderdjarige inwoners met een vermelding in het Gulden Boek en bezoekt de feesteling op deze bijzondere dag. Bovendien ontving mevrouw Hoppers bij haar ontbijt een bos van 100 rose rozen op haar thuisadres.

Burgemeester Cremers, gemeentesecretaris De Louw en wethouder Van Es brachten haar een persoonlijk bezoek ten huize van haar dochter en schoonzoon, dhr. en mw. Frijns-Hoppers, De Counelaan 24 te Beek.