Gemeente Eindhoven

Persbericht 11 maart 2008, no. 064

Geen natte voeten voor slimme Eindhovenaar

Vrijkaarten voor finale EK Zwemmen al gegrepen Een perfecte timing en paar natte sokken. Dat was precies het enige dat nodig was om twee vrijkaarten te bemachtigen voor de uitverkochte finale van de EK Zwemmen 2008 op zaterdag 22 maart. En dat was eigenlijk sneller dan verwacht en, naar het aanziet, ook slimmer dan gedacht.

Op dinsdagmiddag 11 maart om 15.45 uur wist een slimme Eindhovenaar (Bert Pieters, 53 jaar) zonder natte voeten de twee vrijkaartjes te bemachtigen die sinds vrijdagavond 7 maart in een groot blok ijs verstopt zaten in de fontein in de Heuvelgalerie in Eindhoven. Dit blok ijs bevond zich onder een sculptuur dat boven de fontein van de baadster in de Heuvel geplaatst was. De verwachting was dat het ijs helemaal gesmolten moest zijn om de koker met daarin een voucher die recht geeft op twee vrijkaarten voor de EK Zwemmen finale te kunnen pakken.

Op de finaledag, 22 maart, staan onder meer op het programma de finale 100 meter vrije slag heren, de finale 200 m vrij slag dames en de finale 100 meter vlinderslag dames. Kaarten voor deze finale zijn niet meer verkrijgbaar; alle kaarten zijn uitverkocht. De sculptuur, een zwemster die door een glasplaat zwemt, is ontworpen door Nik van Nuland, een student aan de Design Academy Eindhoven.

Twee vrijkaarten zijn er ook voor degene die meedeed aan de prijsvraag in Groot Eindhoven en het beste het moment heeft weten te schatten waarop de koker uit het ijs in de fontein valt.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail