Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen doet mee aan landelijke schoonmaakactie

11 maart 2008

In het kader van de Landelijke Opschoondag gaan in Vlaardingen deze week bewoners aan de schoonmaak. In verschillende wijken zijn er schoonmaakacties.

Zwerfvuil staat hoog op de lijst van irritaties van bewoners. Gemeenten, woningbouwverenigingen, politie, welzijnswerk en andere organisaties, hebben zich aangesloten bij de landelijke actie en hebben hun eigen opschoonacties gepland. In Vlaardingen vinden de activiteiten verspreid over de week plaats.

Holy schoon

In Holy zijn de activiteiten op donderdag 13 maart. Bewoners, jongeren en winkeliers helpen op verschillende plekken in de wijk mee met opruimen van zwerfvuil in de woonomgeving. De bewoners van d e Hoofdstedenbuurt organiseren zelf een schoonmaakactie. Bij de Brusselweg (bij Jongerencentrum Europe) gaan ongeveer twintig jongeren en twintig ouderen samen aan de slag onder begeleiding van Het Bureau Welzijnsprojecten. Ook bij het Nagelkruid en bij de duiventil in Holy-Noord gaan jong en oud samen schoonmaken. Deze actie wordt begeleid door Waterweg Wonen en Het Bureau Welzijnsprojecten.

In Winkelcentrum Holiërhoek ruimen bewoners en winkeliers samen op met hulp van Wijkbeheer van de gemeente.

West op zn best

De bewonersgroepen De Wetering en De Lage Weide uit de Westwijk gaan op zaterdag 15 maart schoonmaken onder de noemer West op zn best 2008. De actie bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een schoonmaakactie door bewoners en een van-gevel-tot-gevel-actie van de gemeente. Kinderen zijn via de school en Bos-Mobiel Westwijk uitgenodigd om mee te doen. Alle kinderen die meedoen, krijgen een verrassing en worden gevraagd mee te denken over hoe het plein tussen de Sonoystraat en de Floris de Vijfdelaan het mooiste plein van de buurt kan worden. Bewoners die de kinderen willen steunen bij de schoonmaakactie, kunnen contact opnemen met Het Bureau Welzijnsprojecten, Abdel Benomar, tel: (010) 4355011. De deelnemers verzamelen om 10.00 uur op de stoep van de Werkplaats West aan de Floris de Vijfdelaan 138.

Landelijk initiatief
De Landelijke Opschoondag is een initiatief van de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval; VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem. Zij hebben als doel Nederland binnen drie jaar schoner te krijgen. Zwerfafval blijft een groot probleem.