NCRV

Annemarie van Gaal coacht gedupeerden in nieuw televisieprogramma Ten Einde Raad!

Vastgelopen in de ambtelijke molen?

Nederland is vol bureaucratische instanties en stroperige klachtenprocedures. In het nieuwe NCRV-programma Ten Einde Raad!, dat vanaf dinsdag 11 maart wordt uitgezonden, helpt de bekende zakenvrouw Annemarie van Gaal mensen die zijn vastgelopen in de ambtelijke molen. Wie steeds van het kastje naar de muur wordt gestuurd, álles al heeft geprobeerd maar toch zijn recht niet krijgt, kan rekenen op coaching van Annemarie van Gaal. Het programma Ten Einde Raad! zorgt dat de zaak weer in beweging komt.

Het lijkt soms wel of regels belangrijker zijn dan mensen. Wie niet precies op het juiste moment het juiste formulier invult, kan fluiten naar bijvoorbeeld zijn scootmobiel of zijn traplift. Wie niet exact aan de regels voldoet krijgt de verzekering niet uitbetaald en wie ingaat op een mooie aanbieding krijgt achteraf te horen dat die toch niet voor hem bedoeld was. De menselijke maat is soms ver te zoeken en mensen raken verstrikt in een web van regels, bureaucratie of onbegrijpelijke wetgeving. In Ten Einde Raad! staat Annemarie van Gaal gedupeerden bij en brengt hen in gesprek met het bedrijf of de instantie waarmee een geschil bestaat. Als zaakwaarnemer lost zij het probleem niet op, maar zet gedupeerden op het juist spoor.

Annemarie van Gaal is bekend als succesvol zakenvrouw en uitgever. Zij zette vanuit het niets in Rusland een bladenimperium op. Haar ervaring daar komt bij dit programma goed van pas. Ik heb in Rusland jarenlang gevochten tegen ambtelijke molens. Die bagage gebruik ik nu om mensen in Ten Einde Raad! op weg te helpen. Ik kan me oprecht verbazen over de absurditeit van sommige Nederlandse regelgeving. Daarom is dit programma hard nodig.

Wie haar raad en daad kan gebruiken in een vastgelopen kwestie, kan zich melden bij de NCRV via de website: www.teneinderaad.ncrv.nl




NCRV