Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 5 maart 2008
Plaats Nieuw Bergen

Herinrichting sportpark De Alverman in Afferden

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om sportpark De Alverman in Afferden opnieuw in te richten.

Nu wordt het sportpark gebruikt door voetbalvereniging HRC '27 en Tennisvereniging Afferden. In de toekomst gaat ook Paardensportvereniging Afferden gebruik maken van De Alverman. De slechte staat van onderhoud van het clubgebouw van de voetbalclub en de toekomstige woningbouw van Afferden op het huidige sportpark waren de aanleiding voor het uitwerken van deze herinrichting.

Een kostendekkend project
De afgelopen maanden heeft de gemeente in overleg met de betrokken verenigingen gewerkt aan een herinrichtingsplan. De tennisvereniging en de voetbalvereniging gaan samen in een gebouw. In het plan is ook ruimte gemaakt voor een woningbouwproject. Belangrijke voorwaarde bij de gesprekken met de betrokkenen was dat het hele project, inclusief de bouw van een nieuw clublokaal, betaald kan worden van de opbrengst van het woningbouwproject. De totale kosten voor het project bedragen E 1.370.996,-. Het grootste deel van de deze kosten, E 1.299.246,- wordt gefinancierd met de opbrengst van het woningbouwproject. Voor het overige heeft de gemeente in het verleden al geld gereserveerd (o.a. in het rioleringsplan en een budget dat al beschikbaar is gesteld voor de aanleg van een derde tennisbaan in Afferden).

In de vergadering van de commissie Welzijn van 11 maart wordt het complete plan gepresenteerd, inclusief het definitieve ontwerp van het nieuwe clubgebouw. De architect, portefeuillehouder wethouder Buiting en de betrokken verenigingen geven dan ook een toelichting.