Evangelische Omroep

Nr. 054

Hilversum, 10 maart 2008

CRISISHULP AAN HUIS IN NIEUW EO-PROGRAMMA ONS EEN ZORG! Vanaf 11 maart 2008, dinsdagavond 23.30 uur op Nederland 2

De Evangelische Omroep start op 11 maart het nieuwe EO-programma Ons een zorg! De negendelige serie neemt een duik in de wereld van de Jeugdzorg en volgt tien kinderen die met ernstige opvoedings-en opgroeiproblemen bij Jeugdzorg terechtkomen. Zo verkoopt een achtjarig jongetje zijn buurjongen zoveel trappen dat zijn ouders naar de politie stappen. Moet Jeugdzorg in dit gezin voor de tweede keer ingrijpen?

Bij de politie in Arnhem komt een melding voor Jeugdzorg binnen. Een achtjarig jongetje verkoopt zijn buurjongen zoveel trappen dat diens ouders naar de politie stappen. Daar blijkt dat familie de Jonge al tweeënhalf jaar geleden al intensief werd behandeld door Jeugdzorg. Berrie Rutten van Jeugdzorg Lindenhout gaat opnieuw langs om te bekijken of er opnieuw moet worden ingegrepen. De kinderen blijken bang te zijn van hun stiefvader en hoewel de opvoedtips van Jeugdzorg door de ouders goed zijn opgepikt, zijn de regels veel te streng geworden. Dat zou het gedrag van hun zoontje op straat kunnen verklaren...

Scheiding
Tegelijkertijd speelt er een andere crisissituatie. Buren hebben de indruk dat het niet goed gaat bij familie Keeren en spreken hun bezorgdheid bij Jeugdzorg uit. Berrie gaat samen met collega Hanneke langs om te bekijken of dit terecht is. Ze treffen drie jongens aan en hun vader Raymond, die in scheiding ligt. Raymond's heeft inmiddels een nieuwe vriendin die bij hen in huis woont. De moeder van de jongens heeft het gezin verlaten en daarover heerst woede en onbegrip. Lukt het Berrie om rust en regelmaat in het gezin te krijgen?

Ons een zorg!
Volgende week is in het vervolg van familie Keeren te zien hoe de moeder contact zoekt met haar kinderen. Hoe zal dat aflopen? Meer nieuws over Ons een zorg! binnenkort ook op www.eo.nl/onseenzorg.

Noot voor redactie,