TNT Group

Persbericht

TNT opent vaste lijnverbinding over de weg naar Oekraïne

11 maart 2008, 09:00 CET - Amsterdam, TNT Express is het eerste express-bedrijf dat een vaste internationale lijnverbinding over de weg naar Oekraïne opent voor de afhandeling van de groeiende volumes die van en naar een van de snelst groeiende economieën van Europa worden verstuurd.

Deze nieuwe route verzorgt de aansluiting tussen het grootste netwerk voor overnight vervoer van Oekraïne en het Express Road Network van TNT, het leidende netwerk voor wegvervoer in de sector. De route verbindt de grote economische centra van Oekraïne zoals Kharkov, Dnjepropetrovsk en Odessa met Europa en de rest van de wereld via Kiev en de TNT Road hub in Warschau (Polen). Met deze nieuwe lijnverbinding kunnen meer bedrijven profiteren van de marktleidende Economy Express-dienst van TNT. Deze deur-tot-deur service, met op verzoek gegarandeerde dag van aflevering en volledige Track & Trace functionaliteit, is bijzonder interessant voor exporteurs en importeurs die behoefte hebben aan een voordelige, veilige en relatief snelle expressdienst voor pakjes en vracht tot 1.000 kg (op pallets).

Deze uitbreiding past in de strategie van TNT, die gericht is op de versterking van de leidende positie van het bedrijf op de internationale intra-Europese expressmarkt (B2B), waar het al een marktaandeel van 26% heeft, en het profiteren van de groei in de opkomende markten zoals Oost-Europa, aldus Jan Willem Breen, Marketing & Sales Director van TNT Express.

Oekraïne heeft in de periode 2000-2006* een jaarlijkse economische groei van 7,4% gerealiseerd. Deze groei is toe te schrijven aan de toename van de internationale handel, een forse stijging van de investeringen, en de sterke groei van de particuliere consumptie. Het is een markt van 48 miljoen inwoners met een stijgend inkomen dat dichtbij de Europese Unie ligt. Oekraïne was uitgenodigd deel te nemen aan de vergadering van de Wereldhandelsorganisatie op 5 februari 2008. Het merendeel van de Oekraïense export gaat naar de Europese Unie en de CIS-landen.


*OESO, Economic Assessment of Ukraine, 2007, 4 september 2007

TNT Express Road Network (ERN), het netwerk voor express wegvervoer van TNT, verbindt 16 road hubs en 415 depots in 34 Europese landen. Elke week vervoeren 750 vrachtwagens ongeveer 640.000 documenten, pakjes en vrachtzendingen en leggen daarbij een afstand af die overeenkomt met 56 maal de omtrek van de aarde. De centrale hub van ERN bevindt zich in Duiven.

Over de divisie Express van TNT
De divisie Express van TNT is een van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld op het gebied van expressdiensten voor de zakelijke markt. TNT Express vervoert wekelijks 4,4 miljoen pakketten, documenten en vrachtzendingen naar meer dan 200 landen via een netwerk van ruim 2.331 depots, hubs en sorteercentra, 26.760 voertuigen en 47 vliegtuigen. De divisie beschikt over de grootste infrastructuur voor land- en luchtvervoer voor de levering van deur-tot-deur expressdiensten in Europa.

TNT Express heeft wereldwijd ruim 75.000 medewerkers in dienst en is het eerste bedrijf dat wereldwijd erkend is als Investor in People. In 2007 bedroeg de omzet 6,5 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg 599 miljoen, een stijging van 7% ten opzichte van 2006. Bezoek voor nadere informatie de website van TNT Express op http://www.tnt.com/express.