Ingezonden persbericht


Marktplaats.nl populair op regenachtige zondag mijlpaal 300.000 nieuwe advertenties per dag doorbroken

Nederlander zoekt bij slecht weer toevlucht op Marktplaats.nl

Emmeloord, 11 maart 2008 Wie denkt dat Nederlanders zich bij slecht weer laten weerhouden om lekker te winkelen, heeft het mis. Veel Nederlanders verruilen bij regenachtige dagen de winkelstraat in voor het ruime aanbod op Marktplaats.nl. Uit cijfers van de grootste advertentiesite van Nederland blijkt dat afgelopen zeer natte - zondag een record aantal nieuwe advertenties op een dag is geplaatst; namelijk ruim 310.00 nieuwe advertenties. Dit komt neer op ruim 3 advertenties per seconde. Op deze dag werd Marktplaats.nl zo n 2.25 miljoen bezocht en werden er zo n 61.5 miljoen pagina s bekeken.

Regen beïnvloedt het aantal nieuw geplaatste advertenties

Hoe slechter het weer, hoe meer advertenties er door gebruikers geplaatst worden op Marktplaats.nl. Onderstaande grafiek laat de verhouding zien van het aantal regenuren ten opzichte van het gemiddelde aantal nieuw geplaatste advertenties per dag op Marktplaats.nl. Zo is te zien dat bij aanhoudende regen gedurende de dag, het gemiddelde aantal nieuw geplaatste advertenties sterk toeneemt (4,4%).

Het weer beïnvloedt de activiteiten op Marktplaats.nl , zegt Martin Kroon, managing director eBay.nl en Marktplaats.nl. We hebben met de regen van afgelopen zondag een record behaald; ruim 310.000 nieuw geplaatste advertenties is het hoogste aantal op een dag ooit. Ook in perioden van hitte zien we een veranderende activiteit op de site. Nederlanders gaan dan massaal op zoek naar zongerelateerde producten zoals een zwemblad, ventilatoren, tuinstoelen en parasols. In dat opzicht is Marktplaats.nl een barometer van de Nederlandse samenleving; we zien precies welke ontwikkelingen en trends er spelen.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 220.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto s en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.



Ingezonden persbericht