Delhaize Groep


Delhaize Groep krijgt investment grade kredietrating (BBB-) van Standard & Poor's (S&P)

BRUSSEL, België - 11 maart 2008 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat zijn kredietrating door het ratingagentschap Standard & Poor's (S&P) is opgetrokken naar een investment grade rating (BBB- met stabiele vooruitzichten). Delhaize Groep heeft nu een investment grade rating van zowel Moody's als S&P. Standard & Poor's gaf Delhaize Groep een long term unsecured issuer rating BBB- met stabiele vooruitzichten. Dit betekent een opwaartse herziening tegenover de eerdere non-investment grade rating BB+ met positieve vooruitzichten die Delhaize Groep in mei 2007 van S&P kreeg. Het ratingagentschap kende toen voor het eerst een rating toe aan Delhaize Groep.

Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep zei: "Wij zijn zeer tevreden dat S&P onze sterke operationele prestaties en de belangrijke verbeteringen van de laatste jaren in onze kapitaalstructuur erkent. Dit is het resultaat van onze vele inspanningen om onze winstgevendheid te verhogen en onze schuldgraad verder af te bouwen." In haar persmededeling geeft Standard & Poor's commentaar op deze ratingaanpassing met de vermelding: "Deze opwaartse herziening weerspiegelt de geleidelijke verbetering van Delhaize Groep's kredietparameters die nu overeenkomen met de voorwaarden voor een investment grade rating." In mei 2007 hebben Delhaize Groep en Delhaize America, haar Amerikaanse dochteronderneming, wederzijdse garanties ingevoerd die elkaars financiële schulden waarborgen. De invoering van wederzijdse garanties was een voorwaarde om de kredietratings voor Delhaize Groep van Moody's en S&P te verkrijgen die minstens evenwaardig zijn aan de kredietratings en -vooruitzichten van Delhaize America. Hiervoor had enkel Delhaize America een kredietrating. In mei 2007, heeft Delhaize Group een Baa3 investment grade credit rating van Moody's verkregen. Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 7 landen op 3 continenten. Eind 2007 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.545 winkels. In 2007 boekte Delhaize Groep EUR 19,0 miljard aan opbrengsten en een nettowinst van EUR 410,1 miljoen (aandeel van de groep). Eind 2007 stelde Delhaize Groep ongeveer 138.000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.

Bedrijfsinformatie
Delhaize Groep
Square Marie Curie 40
1070 Brussel
België
Tel.: + 32 2 412 22 11
Fax: + 32 2 412 22 22