NEN


Minister opent 25ste editie Techni-Show

donderdag 14 februari 2008, 09:08

Minister Van der Hoeven van Economische zaken opent dinsdag 11 maart de Techni-Show en de Esef 2008, die samen het gehele Jaarbeurs-complex in Utrecht in beslag nemen. Het is de 25ste editie van de Techni-Show.

Dit grootste vakevenement voor machinebouwers en de metaalverwerkende industrie in de Benelux wordt gehouden van 11 tot en met 15 maart. Daarom zijn er allerlei extra festiviteiten. Vakgenoten die ook al de eerste Techni-Show in 1951 bezochten, krijgen tijdens de opening van de 25ste keer een VIP-behandeling. Speciale aandacht is er ook voor exposanten die aan alle 25 beursedities hebben deelgenomen. Na een symbolische handeling zal de minister een rondgang maken over de beurs.

De ruim 400 exposanten van de Techni-Show presenteren de laatste innovaties in de machinebouw en de productietechniek. Tijdens het branche-evenement worden de Techni-Show Innovatie Awards toegekend aan exposanten met de meest innovatieve machines of producten. Dit jaar kent deze onderscheiding ook een publieksprijs, toegekend door de machinebouwers zelf via internet. Daarop kan nu al worden gestemd. De tussenstand: van de tien genomineerden zijn Lastechniek Europa, Safan en Landré-Euromach nu koploper.

Symposium
Het symposium van de Vimag (Vereniging van Importeurs van Machines en Gereedschappen) zal de komende Techni-Show geheel in het teken staan van procesinnovatie. Verder zijn er de nationale finales van de Vakkanjer-wedstrijden, het Industriedebat voor de Maakindustrie, het Lagerhuis Debat en de Open dag voor de industrie op de afsluitende zaterdag.

De Techni-Show 2008 vindt gelijktijdig plaats met de Esef, de vakbeurs voor toeleveranciers en ontwerpers die gericht zijn op de machinebouw. Zo vinden machinebouwers in de Jaarbeurs naast alle machines, gereedschappen en toebehoren op het gebied van metaal- en kunststofbewerking, ook hun toeleveranciers en engineeringbureaus.

Ontbijt
De Nederlandse Vereniging van Algemene Toelevering (Nevat) en de Vimag houden op donderdag 16 maart in de Irenezaal van de Jaarbeurs samen het ontbijtsymposium 'Naar een optimaal rendement van productiemachines en -uren?'. Deelnemers worden vanaf 7.15 uur in de Irenefoyer ontvangen.

Stem en schrijf u hier in voor de 25e Technishow. Aanmeld u hier aan voor het symposium, u vindt hier ook het dagprogramma. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Wegwijzer Machinerichtlijn 2007
wet- en regelgeving (Publicatie) Wegwijzer Richtlijn drukapparatuur (Publicatie) Wegwijzer Richtlijn ontploffingsgevaar (Publicatie)