Ingezonden persbericht


Assadaaka Thema-avond: "WMO" voor ons allemaal

Uitnodiging. Dinsdag 11 maart.
Bijeenkomst. GRATIS.
Koffie, thee en een versnapering staan klaar.

Wist u dat sinds 1 januari 2007 de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bestaat?.

De wet is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig wonen en meedoen in de samenleving. Met de WMO regelt de gemeente allerlei voorzieningen in de buurt, maar ook in en om het huis, hulp bij het huishouden, diensten aan huis zoals alarmering of ondersteuning door een vrijwilliger, voorzieningen voor gehandicapten en ouderen, buurthuiswerk, jongerenwerk. Ook ambulante verslavingszorg, vrouwenopvang, openbare geestelijke gezondheidszorg en ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers.

Wist u dat in elk stadsdeel u voor deze (welzijns)voorzieningen terecht kunt bij het loket voor Zorg en Samenleven? Weet u waar het loket is? Weet u wie het loket beheert? Wat weet u over deze wet?

Samen praten en vragen over deze wet. Iedereen is welkom.

Waar? Gerardus Majellakerk gelijkvloers beganegrond, WC. Adres: Lombokstraat 2 Amsterdam Zeeburg (zijstraat Zeeburgerdijk)

Hoelaat? Inloop vanaf 19.00, aanvang 19.30, einde 21.30.

Zeeburg INclusief (ZIN) en Assadaaka Comité ONZE HOOP organiseren samen deze bijeenkomst.

ZIN, Vereniging Zeeburg INclusief

De naam van de vereniging is "Zeeburg INclusief", afgekort ZIN. ZIN is opgericht om het stadsdeel Zeeburg gevraagd en ongevraagd te adviseren op het gebied van zorg, wonen, welzijn, toegankelijkheid en bereikbaarheid.

ZIN is een vereniging voor gehandicapten, chronisch zieken en ouderen.

ZIN wil meewerken aan participatie en integratie tussen alle bewoners van Zeeburg.

De multiculturele Vereniging Assadaaka wordt in het dagelijks gebruik Assadaaka genoemd. Assadaaka is een Arabisch woord en staat voor vriendschap, eenheid en solidariteit

Assadaaka verenigt buurtbewoners in Amsterdam met het accent op de oostelijke stadsdelen. Er worden nuttige en leuke activiteiten georganiseerd. Bijv sport, muziek en toneel. Een ieder die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheerst, kan er Nederlandse taallessen volgen. Ook Arabisch leren spreken en schrijven kan. Er is een juridisch/medisch spreekuur en een algemeen spreekuur. Je kan er computerles krijgen en voor de computerliefhebber is er de computerclub. Assadaaka doet ook aan belangenbehartiging.

Comité Onze Hoop houdt zich bezig met de belangen van migranten met een handicap en een chronische ziekte en hun familie, gewijd aan het sociale isolement van migranten met een handicap of chronische ziekte. Comité Onze Hoop wordt facilitair, beleidsmatig en soms financieel ondersteund door het Amsterdams Patiënten/Consumenten Platform (APCP) en de multiculturele vriendschapsvereniging Assadaaka.

CONTACT:
o Marianne Spierings, voorzitter ZIN, 020-4190934 (ma en do van 17.00 tot 18.00 uur) mariannespierings@xs4all.nl, http://zeeburginclusief.web-log.nl, zeeburginclusief@gmail.com o Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka en Comité Onze Hoop, 06-10112691, assadaaka@gmail.com, http://www.vriendschapassadaaka.web-log.nl, http://www.comiteonzehoop.web-log.nl


---- --