Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


Subsidie voor WOMEN Inc.

Persbericht | 10-03-2008 | Directie Communicatie

Minister Plasterk heeft besloten om WOMEN Inc. voor de komende vier jaar een subsidie te verlenen van 50.000 euro per jaar. Met deze subsidie wil de minister zijn waardering uitspreken voor de wijze waarop WOMEN Inc. een platform biedt aan een diverse doelgroep van vrouwen en een breed scala aan emancipatieonderwerpen. Ondersteuning van dit unieke platform past in de impuls die Minister Plasterk deze kabinetsperiode aan emancipatie wil geven.

WOMEN Inc. zet zich als platform al 2,5 jaar in voor de emancipatie van de vrouw. De organisatie ontwikkelt en versterkt nieuwe vrouwennetwerken en gaat daarbij dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen. Zij organiseert onder andere een tweejaarlijks festival en houdt wekelijkse bijeenkomsten, gewijd aan verdieping, cultuur of vermaak. WOMEN Inc. heeft de ambitie het platform verder te ontwikkelen, ook buiten de Randstad.

Met de subsidie wil de minister bijdragen aan de continuïteit van de organisatie. Daarnaast wil hij het debat over emancipatie een impuls geven en verbreden. Nu krijgen twee organisaties rijkssubsidie. Het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging (IIAV) heeft de functie van archief en informatiecentrum over het cultureel erfgoed van de vrouwenbeweging. De organisatie E-Quality is een kenniscentrum op het terrein van emancipatie, diversiteit en gezin. WOMEN Inc. is daarbij juist vanuit de rol van een platform een waardevolle aanvulling, aldus de minister.

Meer informatie


* Website WOMEN Inc.