Ingezonden persbericht


WERELDWIJDE KNUFFEL VOOR VREDE

----persbericht---

De Amsterdamse kunstenaar Rob Schrama organiseert dinsdagavond 11 maart om 22.30 uur een wereldwijde knuffel voor vrede en tolerantie. In steden over de gehele wereld doen mensen daar aan mee: in La Paz, Madrid, Amsterdam, Nijmegen, Keulen, Jeruzalem en in Hiroshima. Met behulp van een video verbinding via internet worden deze steden met elkaar verbonden en kunnen de deelnemers elkaar omhelzen. In Amsterdam vindt dat plaats in Galerie Donkersloot, waar de beelden uit andere steden op een groot scherm worden geprojecteerd.

In Jeruzalem gebeurt deze 'World-Wide-Hug' met Palestijnen en Israëliërs samen. Zij geven de wereld het voorbeeld dat als zij elkander kunnen knuffelen, dat overal elders in de wereld ook tussen verschillende bevolkingsgroepen mogelijk zou moeten zijn.

Rob Schrama zet zich in voor toenadering van Palestijnen en Israëliërs. Met vredesgroepen uit Jeruzalem samen organiseerde hij verleden jaar mei "The Big Hug', waarbij Palestijnen, Israëliërs en vredesactivisten uit de gehele wereld hand in hand de Oude Stad omhelsden, om de eenheid van deze stad als toekomstige hoofdstad van zowel Israël als Palestina te benadrukken. Op 24 juni a.s. zal deze 'Big Hug' in Jeruzalem herhaald worden.

De wereldwijde knuffel van Rob Schrama zal helaas voorlopig zijn laatste vredesinitiatief zijn dat hij kan organiseren. Volgende week moet hij een zware hartoperatie ondergaan in het VU ziekenhuis. Hij hoopt echter zodanig voorspoedig te herstellen dat hij de 'Big Hug' op 24 juni weer in levende lijve kan bijwonen.

Vandaag is Rob Schrama vanaf 13.00 uur in Donkersloot, om de pers persoonlijk te woord te staan. Hij leidt u dan ook rond langs reusachtige wandplastieken die zijn inbreng vormen aan de groepstentoonstelling QM2KNOW, over Kwantummechanica en Bewustzijn.

Om 19.30 uur kan het publiek kennis maken met verschillende healing methoden die op de Kwantummechanica zijn gebaseerd en ook in Jeruzalem worden toegepast om Palestijnen en Israëliërs dichter bij elkaar te brengen. De wereldwijde knuffel voor vrede wordt als hoogtepunt van de avond ter afsluiting gegeven.

Nadere informatie over Rob Schrama:
www.robschrama.nl
telefonisch bereikbaar op: 06-46608660

Inlichtingen over de expositie:
www.qm2know.com

The Gallery Donkersloot
Leidsegracht 76 1016 CR Amsterdam