Dienstenbond CNV

Nieuws

10 maart 2008

Directie Aldi start onafhankelijk onderzoek naar werkdruk in eigen winkels

CNV Dienstenbond: onderzoek kan eerste stap zijn in de goede richting.

Vandaag heeft de directie van Aldi CNV Dienstenbond laten weten een onderzoek te willen laten uitvoeren naar de werkdruk in de eigen winkels. Aldi komt tot deze stap nadat CNV Dienstenbond een enquête heeft uitgevoerd onder het personeel, waaruit blijkt dat meer dan 90% van de medewerkers klaagt over de werkdruk.

Onderzoek.

Hoewel het laten doen van een onderzoek onder het eigen personeel een unieke stap is in de historie van Aldi kan de vlag wat CNV Dienstenbond betreft niet uit. Bestuurder Agostino di Giacomo Russo: "Het is een beperkt onderzoek wat wordt uitgevoerd door Aldi Ommen en Aldi Groenlo. Ik sta een landelijke uitrol van dit onderzoek voor. Bovendien wil ik vooral zien wat Aldi met de uitkomsten van het onderzoek gaat doen. Toch is het ook een eerste stap in de goede richting." CNV Dienstenbond wordt bij de opzet van het onderzoek betrokken.

Enquête

CNV Dienstenbond startte de enquête naar aanleiding van de vele klachten die zij kreeg van haar leden. De uitslag van de enquête geeft een kristalhelder beeld. 90% van de werknemers vindt de werkdruk bij Aldi veel te hoog. Bovendien voelen zij zich niet serieus genomen in hun klachten door de directie. Veel medewerkers geven ook aan dat de urennorm die op dit moment in de winkel geldt veel te strak is. Ook de service aan de klanten staat continu onder druk.

Gesprek Aldi

CNV Dienstenbond heeft Aldi op 6 maart geconfronteerd met de uitslag van de enquête en voorgesteld een onafhankelijk bureau een onderzoek te laten doen naar de werkomstandigheden. Op basis van deze bevindingen kunnen stappen gezet worden om de situatie te verbeteren. Aldi heeft na enig wikken en wegen nu laten weten een beperkt onderzoek te willen laten uitvoeren.