Werkgevers voorzichtiger met aannemen nieuw personeel

11/03/2008 08:29

Manpower Uitzendorganisatie

Manpower Arbeidsmarktbarometer:
Werkgevers voorzichtiger met aannemen nieuw personeel

Diemen, 11 maart 2008 - Het optimisme over de ontwikkeling van de werkgelegenheid bij Nederlandse werkgevers loopt licht terug, maar het netto werkgelegenheidscijfer voor het tweede kwartaal (Q2) van 2008 blijft positief: +8%. Het cijfer voor Q2 2008 is ook nog steeds ruim hoger dan het gemiddelde cijfer sinds de start van het onderzoek in 2003: 5,35%.

Grondslag voor de Arbeidsmarktbarometer die Manpower ieder kwartaal rapporteert, zijn interviews met bijna 800 Nederlandse werkgevers. Wereldwijd worden meer dan 55.000 werkgevers uit 32 landen en gebiedsdelen bevraagd. MEOS (Manpower Employment Outlook Survey) is de enige voorspellende werkgelegenheidsrapportage in Nederland.

Onzekerheid bevestigd
Volgens Hans Leentjes, Algemeen Directeur van Manpower Nederland, is de enigszins neerwaartse tendens ook zichtbaar in de meeste sectorale en regionale cijfers. "De huidige onzekerheid in de markten wereldwijd zorgt ervoor dat werkgevers over het algemeen voorzichtiger zijn met het aannemen van nieuw personeel. Het robuuste optimisme in de Bouwnijverheid is ten opzichte van Q1 2008 gedaald, maar bedraagt nog steeds een respectabele +12%. En dat cijfer is nog steeds hoger dan in het tweede kwartaal van 2007. Bij de sector Transport, opslag en communicatie is de eerder stijgende lijn nu gestabiliseerd op +12%. Bij de sector Overheid en maatschappelijke dienstverlening blijkt het werkgelegenheidscijfer voor Q2 vlakker dan was voorzien (nu +1%). In onze berichtgeving over Q1 2008 constateerden we al een tendens naar onzekerheid. Die wordt door deze cijfers over Q2 2008 grotendeels bevestigd."

In de sector Nutsbedrijven is de hoogste stijging (+5 procentpunten) ten opzichte van Q1 2008 waar te nemen (nu +9%). Volgens Leentjes zouden de voorgenomen splitsing binnen de sector en de daaruit voortvloeiende extra werkzaamheden hieraan debet kunnen zijn. De sector Mijnbouw en delfstofwinning combineert het hoogste cijfer voor Q2 2008 (+16%) met een opvallend sterke stijging (met 18 procentpunten) vergeleken met Q2 2007 en is daarmee de uitzondering die de regel bevestigt.

Regio Zuid minst optimistisch
De regionale cijfers zijn op zich nog allemaal positief maar, op één uitzondering na, zowel lager in vergelijking met Q1 2008 als afgezet tegen Q2 2007. Bij de kwartaalvergelijking geeft alleen de regio Oost een stijging aan met 1 procentpunt naar +7%. De grootste kwartaaldaling zien we in de regio Zuid: -10 procentpunten naar +3%. Werkgevers in het zuiden geven ook aan beduidend minder kansen voor werkzoekenden te zien dan in hetzelfde kwartaal vorigg jaar. Vergeleken met vorig jaar springt alleen de regio West er positief uit met een stijging van 4 procentpunten naar een netto werkgelegenheidscijfer van +10%.

Verenigde Staten opvallend beperkte achteruitgang
Bij de cijfers voor het buitenland gaat de aandacht gezien de actualiteit natuurlijk vooral uit naar de Verenigde Staten. Dat daar vergeleken met Q1 2008 een neerwaartse tendens blijkt, is geen verrassing. Dat de daling relatief beperkt is met slechts -3 procentpunten naar +14, is wel opvallend. Overigens bedraagt het verschil met een jaar geleden -4 procentpunten. Bij de Europese landen die voor Nederland vooral van belang zijn, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, zijn de verschillen met het eerste kwartaal van dit jaar eveneens gematigd.

MEOS Q3 2008
De resultaten van het Manpower Employment Outlook Survey voor het derde kwartaal van 2008 worden op 10 juni 2008 bekendgemaakt.

Opzet van het onderzoek
De Net Employment Outlook, het netto werkgelegenheidscijfer, is het voorspellende cijfer dat wordt verkregen door het percentage werkgevers dat een inkrimping voorziet af te trekken van het percentage werkgevers dat aangeeft meer personeel te zullen aannemen. Een positief netto werkgelegenheidscijfer geeft aan dat het aandeel werkgevers met een positieve kijk op de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, groter is dan het aandeel werkgevers met een negatieve kijk op de arbeidsmarkt. Grondslag voor de arbeidsmarktbarometer die Manpower ieder kwartaal rapporteert zijn interviews met ruim 750 Nederlandse werkgevers. Wereldwijd worden ruim 55.000 werkgevers uit 32 landen en gebiedsdelen geïnterviewd. De in dit persbericht genoemde cijfers zijn de cijfers na seizoenscorrectie.

Met ingang van deze rapportage wordt voortaan het ook door Eurostat gebruikte statistisch berekeningsmodel TRAMO-SEATS gehanteerd. In dat verband zijn ook de historische data herberekend.

Over Manpower
Manpower is een full-service organisatie in de wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. De eigentijdse dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. In Nederland heeft Manpower 150 kantoren, waar in totaal 750 consultants werken. Iedere vestiging vormt dankzij het nationale en internationale Manpower-netwerk een kennisbank en vraagbaak voor zowel werkgevers als kandidaten. Manpower is actief onder vijf merknamen: Manpower, Manpower Professional, Right Management, Jefferson Wells en Elan. Het hoofdkantoor van Manpower bevindt zich in Diemen. Algemeen Directeur is Hans Leentjes. Voor meer informatie over Manpower kunt u terecht op www.manpower.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (