11 March 2008

STATE STREET BENOEMT SALES MANAGER VOOR REGIO NOORD-EUROPA

AMSTERDAM -- 11 March 2008 -- State Street Corporation (NYSE: STT), wereldwijd één van de toonaangevende dienstverleners voor institutionele beleggers, maakt bekend dat Allan Nedergaard benoemd is tot sales manager. Nedergaard zal zich richten op de uitbreiding van State Street's investment servicing business in Noord-Europa en zal direct rapporteren aan Simone Vroegop, vice president en director van State Street's investor services business in Nederland.
Nedergaard was hiervoor werkzaam bij Northern Trust in Londen. Als hoofd business development voor de regio Noord-Europa was hij verantwoordelijk voor het relatiemanagement met een aantal pensioenfondsen en verzekeringsinstellingen. Voorafgaand aan zijn functie bij Northern Trust was Nedergaard ruim tien jaar werkzaam bij Danske Bank. In die periode bekleedde Nedergaard verschillende functies in zowel institutional sales als relatiemanagement in Kopenhagen, New York en Londen.
"Met zijn uitgebreide ervaring in de Noord-Europese markt zal Allan een zeer belangrijke rol spelen in de groei van onze business aldaar", aldus Julian Presber, senior vice president en hoofd van State Street's Investor Services business in de Benelux en Noord-Europa. "Hij heeft diepgaande kennis van de lokale marktvereisten en klanten en zal een belangrijk onderdeel vormen van onze verkoopinspanningen in de regio Noord-Europa." State Street is al meer dan 20 jaar actief op de Noord-Europese markt met een uitgebreid pakket aan investment servicing solutions. Tot haar klanten behoort een aantal van de meest vooraanstaande publieke pensioenfondsen en centrale banken.

State Street Corporation (NYSE: STT) is wereldwijd een van de belangrijkste aanbieders

van beleggingsdiensten, vermogensbeheer en research & trading aan institutionele beleggers. State Street heeft per 31 december 2007 US$ 15,3 biljoen aan bewaard vermogen en US$ 1,98 biljoen aan vermogen onder beheer. State Street is gevestigd in 26 landen en in meer dan 100 markten actief. Bezoek voor meer informatie de website van State Street op www.statestreet.com.

MEDIA CONTACTS:
Mirjam Witteman

+31 (0)20-5754010


---- --