Skills Masters: Driemaal goud voor Grafisch Lyceum Rotterdam


ROTTERDAM, 20080311 -- De beste grafisch vormgever, de beste webdesigner én de beste drukker: ze zitten allemaal op het Grafisch Lyceum Rotterdam! Dat bleek afgelopen zaterdag tijdens het evenement Skills Masters 2008, waarbij drie studenten van de Rotterdamse school er met de eerste prijs vandoor gingen bij de spannende MBO-vakwedstrijden.

Op 6, 7 en 8 maart stond Ahoy' Rotterdam in het teken van Skills Masters 2008: een groot evenement voor VMBO- en MBO-studenten waar alles draait om beroepen en opleidingen. In spannende wedstrijden kwamen studenten van verschillende scholen tegen elkaar uit op allerlei vakgebieden. In de Media & Designzone werd gestreden om de nationale titels voor beste webdesigner, grafisch vormgever en offsetdrukker. In de categorieën Grafisch vormgeven en Webdesign lieten de studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam hun concurrenten van het Grafisch Lyceum Utrecht, de Eindhovense School en Mediacollege Amsterdam achter zich! Bij het Offsetdrukken was er een gedeelde eerste plaats.


Vormgeven en webdesign

In de categorie Grafisch vormgeven wist GLR-studente Sanny van Essen de jury het meest te imponeren met haar ontwerpen van een logo, een display en een verpakking voor het fictieve food product `Lekker pittig'. De jury beoordeelde de ontwerpen op technische kwaliteit, maar ook op uitstraling: spreekt het ontwerp de doelgroep aan? Dat bleek bij Sanny wel goed te zitten.

Bij het onderdeel Webdesign ging het goud naar GLR-student Lennard Schutter. Hij maakte een fraaie website voor `Lekker Pittig' die volgens de jury qua vormgeving en techniek knap in elkaar stak.


Gedeelde eerste plaats Offsetdrukken

De offsetdrukkers van de vier scholen moesten onder meer een verpakking in zes kleuren bedrukken, waarbij de jury niet alleen lette op de technische kwaliteit van het drukwerk, maar ook op de voorbereiding en de inachtneming van milieu- en veiligheidsregels. Bij dit onderdeel wisten twee studenten evenveel indruk te maken: de gedeelde eerste prijs ging naar GLR-student Sanne Everts en Dennis Looymans van de Eindhovense School.


Naar World Skills in Canada!

Voor de deelnemende studenten stond er heel wat op het spel. Behalve dat het winnen van Skills Masters goed staat op het cv, mogen de winnaars volgend jaar afreizen naar Canada om mee te doen aan de World Skills 2009 in Calgary! Wist Skills Masters afgelopen weekend een record aantal van 25.000 bezoekers te trekken, de World Skills trekken elke editie ruim 250.000 bezoekers.


Media & Designzone

Bezoekers van Skills Masters konden in de Media & Designzone ook zelf aan de slag. In een speciale opnameset konden zij in hun eigen reclamefilmpje voor `Lekker pittig' spelen. Studenten Audiovisuele Productie van het Grafisch Lyceum Rotterdam zorgden voor regie, opname, licht en geluid. De filmpjes zijn te zien op de website www.media-en-design.nl.


De Media & Designzone werd mede mogelijk gemaakt door de bedrijven Tetterode, Proost en Brandt, DPI Animation, Océ, Inofec, KVGO en kenniscentrum GOC.


Het Grafisch Lyceum Rotterdam en haar kennisinstituut MediaCollege vormen samen het grootste gespecialiseerde onderwijsinstituut voor de wereld van media, design en technologie in Nederland en ver daarbuiten. Met meer dan 40 verschillende opleidingen en studierichtingen én ruim 100 professionele cursussen en workshops op het gebied van multimedia, webdesign, grafisch ontwerp, film en video, podium- en evenemententechniek, audiovisuele productie, mediamanagement, ICT en printmedia.





Grafisch Lyceum Rotterdam