Solmatch.nl: de nieuwe vacature website met afbeeldingen van werkplek


AMERSFOORT, 20080311 -- Er is een innovatie op het gebied van sollicitatie-, vacaturewebsites, Solmatch.nl genaamd. Al 30 jaar zien vacatures er hetzelfde uit. Hoe het vroeger in de krant stond staat het vaak nu nog op vacaturewebsites. Op www.solmatch.nl is dit anders. Er staan namelijk afbeeldingen van de werkplek bij de vacatures om sfeer te proeven. Daarnaast kunnen kandidaten gratis een profiel aanmaken met daarbij wat hen privé bezig houdt of hobby's. Het geheel wordt ook hier ondersteund door afbeeldingen. Ter promotie van de website kunnen er in maart gratis vacatures, met afbeeldingen, worden geplaatst.

1. Werkgevers: afbeeldingen bij vacatures:
Op www.solmatch.nl heeft een werkgever de mogelijkheid sfeerfoto's van bijvoorbeeld het pand, het interieur en het team bij vacatures te plaatsen. Aan de hand van aspecten die zijn afgebeeld kan een potentiële werknemer beoordelen of het interieur hem aanspreekt en wat bijvoorbeeld de kledingvoorschriften zijn. Wanneer een werkgever geen afbeeldingen van zijn interieur of pand bij de vacature wil plaatsen, dan kunnen er ook product-, of andere afbeeldingen bij geplaatst worden. Hiermee krijgt een kandidaat toch een beeld van wat de werkgever precies doet en in welk segment zij zich bevinden.

Hoewel het in feite meer tijd kost om een vacature te creëren, is het een uitgelezen kans om andere, de juiste, kandidaten aan te trekken en het bedrijf/organisatie optimaal te presenteren. Het zal daarnaast een tijdbesparing opleveren omdat er bij het creëren en lezen van de vacature een natuurlijke selectie wordt gemaakt.

2. kandidaten: openbaar anoniem profiel:
Niet alleen bedrijven hebben de mogelijkheid om zich te profileren op Solmatch.nl. Ook kandidaten doen dit op een bijzondere en unieke manier. Allereerst plaatsen ook kandidaten afbeeldingen van zichzelf en/of hobby's bij hun profiel. Zo geven zij een toekomstige werkgever een beeld van wat zij kunnen en wie zij zijn. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om in een apart tabblad competenties op te nemen. Elke kandidaat krijgt met het aanmaken van een profiel een eigen Match ID waarmee hij/zij per e-mail kan solliciteren of bijvoorbeeld een link plaatst op zijn/haar Hyves account.

Kandidaten kunnen er voor kiezen om via de zoekmachine van Solmatch.nl door werkgevers gevonden te worden. Hiermee verschijnen zij anoniem op solmatch.nl en solliciteren werkgevers bij hen. Wanneer een werkgever een kandidaat vindt, dan bemiddelt Solmatch.nl en dan is Solmatch het eerste aanspreekpunt voor de werkgever. Solmatch zal vervolgens met de kandidaat overleggen of deze geïnteresseerd is in de aangeboden functie. Een kandidaat kan er ook voor kiezen niet terug te komen in de zoekmachine van Solmatch.nl. Hij/zij kan dan wel solliciteren met zijn/haar eigen link.

3. In maart gratis vacatures plaatsen:
Om de website bij het grote publiek te introduceren kan elke werkgever in maart 2008 gratis vacatures (met afbeeldingen) plaatsen op www.solmatch.nl. Uiteraard worden de vacatures beoordeeld op geschiktheid voordat zij geplaatst worden. De vacatures kunnen worden aangemeld met het vacatureformulier dat is te vinden op de website.

4. Het ontstaan van Solmatch.nl:
Solmatch.nl is een gevolg van de persoonlijke website die Maarten Brons, één van de oprichters van Solmatch.nl gebruikte om een nieuwe baan te vinden. Zijn sollicitatieslogan was: waarom Maarten Brons? www.noudaarom.nl. Hierop konden werkgevers niet alleen de CV van Maarten vinden, maar ook wat hem privé bezig hield en wat zijn toekomstwensen waren. Dit concept is vertaald naar de portal www.solmatch.nl.

link: www.solmatch.nl