SDL Tridion snelst groeiende leverancier van enterprise class WCM


Uitbreiding in VS en groei op de Europese markt belangrijkste pijlers van sterke resultaten

AMSTERDAM, 20080311 -- SDL Tridion behaalde in 2007 een recordomzet van 42 miljoen USD. De omzetstijging werd gedreven door sterke uitbreiding in de Verenigde Staten en Engeland en verdere groei van het marktaandeel in Europa. Met een omzetgroei van 58 procent overall en een omzetgroei uit licensies van 67 procent, was SDL Tridion in 2007 veruit de snelst groeiende enterprise class WCM leverancier. De nettowinst bereikte afgelopen jaar eveneens een recordniveau. De nettomarge kwam uit op een fenomenale 16 procent van de omzet, ondanks zeer forse investeringen in wereldwijde uitbreiding en de eenmalige kosten gerelateerd aan de acquisitie door SDL.

Mark Lancaster, Chairman en Chief Executive Officer van SDL: "De indrukwekkende prestatie van SDL is het gevolg van uitstekende bedrijfsresultaten in zowel de technologische als de diensten business units binnen de SDL Group. Wij zijn in het bijzonder verheugd over de sterke bijdrage van de in mei vorig jaar overgenomen business unit SDL Tridion. Hun award winning technologie voor het beheer van een wereldwijde webstrategie is een zeer succesvol sleutelelement in onze Global Information Management strategie."

"We zijn zeer tevreden met deze sterke resultaten. Doordat organisaties overal steeds meer het belang inzien van een solide wereldwijde webstrategie, verwachten wij in 2008 verdere groei in de markt van Web Content Management," zegt Pieter Varkevisser, CEO van SDL Tridion, "Voor veel organisaties liggen de beste groeikansen in de internationale markten, hetgeen de vraag naar WCM-oplossingen met een sterke web globalisatie capaciteit vergroot. De combinatie van SDL Tridion R5 en de leidende Global Information Management technologie van SDL is uniek gepositioneerd om aan deze vraag te voldoen. SDL Tridion R5 combineert nu het beheer van creatie en publicatie van web content, met het management van het vertaalproces. Hiermee is het eerste web content management systeem ontstaan dat écht wereldwijde content kan creëren en beheren. SDL Tridion verwacht in 2008 verder te groeien en wij zullen sterk blijven investeren in wereldwijde expansie en uitbreiding van ons portfolio met software-oplossingen."

Onder het indrukwekkende aantal nieuwe klanten bevinden zich TomTom, Fortis ASR, NXP Semiconductors, State of Minnesota, Miami Dade, Tibco Software, Zesko, Martinair, Sonofon, Telenor, Gulf Bank, Philippine Airlines, Exact Holding, Merck KGaA, RIU Hotels & Resorts, Archant, Greater London Authority, Hanley Wood, Fedict en de Belgische Loterij. Veel bestaande klanten hebben hun SDL Tridion investeringen uitgebreid.





SDL Tridion