Sociaal en Cultureel Planbureau

Op dinsdag 11 maart 2008 is "Vrijwillig verzorgd" verschenen.
ISBN: 9789037703535

137 pagina's, prijs 18,90
Hieronder volgt een beknopte samenvatting.


Iedereen kent ze wel: de vrijwilligers die vanuit kerken en andere maatschappelijke organisaties bezoeken afleggen bij chronisch zieken, eenzame ouderen en andere hulpbehoevenden. Deze dienstverlening wordt geleverd vanuit een bonte verzameling organisaties. Helaas is het lang niet altijd duidelijk over welke vrijwillige diensten een zorgvrager kan beschikken en 'welke organisaties wat doen'.

Dit gebrek aan overzicht neemt niet weg dat vrijwilligers in de extramurale zorg een belangrijke ondersteunende rol vervullen. In het overheidsbeleid wordt er namelijk van uitgegaan dat zorgvragers eerst zelf proberen te voorzien in hun behoefte met behulp van mantelzorgers en vrijwilligers.

In deze publicatie wordt nagegaan welke diensten door organisaties voor vrijwillige extramurale zorg geleverd worden, hoe de vrijwillige extramurale zorg ondersteund wordt en hoe zij is ingebed in het lokale zorgnetwerk. Verder wordt er aandacht besteed aan interessante praktijken in het buitenland en komen verwachtingen en wensen voor de komende vijf á tien jaar voor het voetlicht.



Bestellen:

Vrijwillig verzorgd / druk 1
Vrijwillig verzorgd / druk 1
Devilee, Jeroen & J. Devilee