Ingezonden persbericht



OpenOffice.org 2.4.0 weer vertraagd

De release van versie 2.4.0 van OpenOffice.org is weer vertraagd. De nieuwe versie, die eigenlijk gepland stond voor 4 maart, was al met een week vertraagd. Een op het laatste moment ontdekte ernstige fout is de reden dat het vrijgeven met nog een week is uitgesteld.

OpenOffice.org brengt vier keer per jaar een nieuwe versie uit. Dat betekent een grote druk op de testers en release-engineers. Immers bij de ontwikkeling van nieuwe functies ontstaan toch kleinere en grotere fouten, die moeten worden verbeterd vóórdat het product wordt vrij gegeven. In zijn jongste Blog (1) schrijft John McCreesh, leider van het Marketing project van OpenOffice.org, ook over het intensieve traject van testen en de rol van de community en QA daarin. "Problemen die in de laatste fase van het testen aan het licht komen, kunnen leiden tot het verschuiven van de release-datum." Maar hij wijst vooral op de kwaliteit, waarmee ondanks het hoge ontwikkel-tempo niet wordt gemarchandeerd.

Versie 2.4.0 van OpenOffice.org moet nu op 18 maart verschijnen. Een lijst van nieuwe functies is al beschikbaar (2). Na de 2.4.0 zal een nieuwe hoofd-release verschijnen: 3.0


- - - - -
Einde persbericht

links :
= = = =

1) http://www.mealldubh.org/index.php/2008/03/09/24-just-around-the-corner/
2) http://wiki.services.openoffice.org/wiki/New_Features_2.4