Ingezonden persbericht


Top 3 c-project koning willem ii college

Leerlingen uit klas 3 vmbo-theoretische leerweg van het Koning Willem II College aan de Tatraweg 80 in Tilburg hebben in tweetallen gedurende drie weken op locatie gewerkt aan een onderzoeksopdracht bij 13 verschillende bedrijven en instellingen in Tilburg en omgeving. De onderzoeksopdracht is gebaseerd op een reële leervraag van het betrokken bedrijf of instelling en biedt de leerling een oriëntatie op de sectorkeuze aan het einde van klas 3.

Op woensdag 12 maart aanstaande om 15.00 uur presenteren de leerlingen de resultaten van de onderzoekjes aan de opdrachtgevers in het auditorium van de school. Een breed scala aan opdrachtgevers heeft meegewerkt aan het project: van politie tot machinefabriek, van melkveebedrijf tot verzorgingstehuis.

Top 3 C is een driejarig samenwerkingsverband tussen scholen voor voortgezet onderwijs, Fontys Lerarenopleiding Tilburg en diverse bedrijven en instellingen in Tilburg en omgeving. Dit samenwerkingsverband probeert leerlingen een contextrijke leeromgeving te bieden, waarbij binnen vakoverstijgende concepten gewerkt wordt aan vaardigheden van uiteenlopende aard. Het Koning Willem II College kijkt met volle tevredenheid terug op de samenwerking gedurende de afgelopen drie jaar: de samenwerking heeft meer en meer duidelijk gemaakt dat de school deel uit maakt ván en verweven is mét Tilburg en omgeving.



Ingezonden persbericht