Gemeente Hulst


Persbericht - 03.03.2008

4 boomfeestdagen in gemeente Hulst

De gemeente Hulst heeft in samenwerking met 15 basisscholen en één school voor speciaal onderwijs diverse activiteiten gepland in het kader van de Boomfeestdag. In totaal nemen zon 420 leerlingen van 16 scholen deel aan de boomfeestdag in de gemeente Hulst. De activiteiten vinden plaats in de periode van 12 t/m 19 maart 2008. Voor de invulling van het programma is de hulp ingeroepen van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland die op diverse locaties actief zijn. Het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen heeft een programma opgesteld voor de leerlingen van Basisschool De Oostvogel te Lamswaarde. Nadien ontvangen de leerlingen van het gemeentebestuur een attentie ter herinnering aan de Boomfeestdag 2008. De leden van het college van burgemeester en wethouders zullen op diverse locaties en tijdstippen aanwezig zijn.

De leerlingen van Ter Duinen uit Kloosterzande en St. Jozef uit Hengstdijk bijten de spits af op 12 maart 2008. Zij gaan aan de slag in het bos aan de Hulsterweg in Kloosterzande. Voor hen staat het snoeien van boompjes en struiken die te dicht bijeen staan op het programma. Ook worden er op deze dag vleermuiskasten opgehangen.

De volgende dag is het aan de leerlingen van St. Josef uit Nieuw-Namen en St. Bernardus uit Clinge. Zij gaan in het bos achter de tennisvelden boompjes afzetten, zodat de andere boompjes ongestoord kunnen verder groeien. Ook worden er een tiental vleesmuiskasten opgehangen.
Het werk van de leerlingen van De Reynaert en De Brug uit Hulst vindt op diezelfde dag plaats op de Liniedijk te Hulst. Hier wordt Amerikaanse Vogelkers gesnoeid. Deze exotische boomsoort rukt snel op en concurreert zonder ingrijpen ander soorten volledig. Tevens worden op deze dag enkele vleermuiskasten opgehangen

De leerlingen van De Heidepoort uit Heikant steken op 14 maart 2008 de handen uit de mouwen in het bos van Evides. Met zaag en snoeischaar zullen struiken en boompjes worden gesnoeid. Ook worden er een tiental vleermuiskasten opgehangen.

Op 19 maart 2008 gaan de leerlingen van Ter Doest uit Graauw boompjes en struiken planten in de Irenestraat in Graauw. Op diezelfde dag gaan leeringen van Tervliet uit Terhole aan de slag op het erf aan de Hulsterweg 110 in hun dorp. Leerlingen van De Schakel uit Vogelwaarde planten die dag struikjes voor de kerk in Rapenburg. De leerlingen van de Moerschansschool uit Hulst gaan bomen en struiken planten in de Liniestraat voor hun school. Tenslotte planten de leerlingen van De Oostvogel uit Lamswaarde bomen in de Frederik Hendrikstraat te Lamswaarde en de leerlingen van Inghelosenberghe uit St. Jansteen en van de St. Willibrordus uit Hulst gaan struikjes planten in het bos aan de La Traviata in St. Jansteen.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl