Gemeente Moerdijk


04-03-2008: Oplaadpunten scootmobiels

De gemeente Moerdijk maakt zich hard voor de aanleg van oplaadpunten voor scootmobiels verspreid over de hele gemeente. Tachtig ondernemers die in aanmerking zouden kunnen komen, zijn op 12 maart uitgenodigd in het gemeentehuis. Oplaadpunten betekenen een toename van de mobiliteit voor mensen met een beperking.

De lente komt er weer aan. Iedereen wil er dan graag op uit trekken. Ook mensen met een fysieke beperking. Zij zijn echter zonder oplaadpunten onderweg beperkt in hun bewegingsvrijheid. Daarom wil de gemeente ondernemers aanmoedigen om een oplaadpunt aan te leggen.

Een oplaadpunt is een wandcontactdoos aan de buitenkant van bijvoorbeeld een horecapand of een museum, waar op verzoek een scootmobiel opgeladen kan worden. Het oplaadpunt kan in gebouwen met een goede toegankelijkheid ook binnen zijn. Het gemeentehuis is daar een voorbeeld van. Het oplaadpunt zit bij het Gemeentelijk Infomatiecentrum zodat de scootmobielgebruiker tijdens het wachten een kopje koffie kan drinken, een krantje kan lezen of kan internetten.

De bijeenkomst begint op 12 maart om 10.00 uur met een kopje koffie en wat lekkers. Wethouder Wil Vissers heet de aanwezigen welkom. Ria Neelen, secretaris van het gehandicaptenplatform, houdt een inleiding over het belang van mobiliteit voor mensen met een beperking. Daarna legt een gast van de landelijke site voor oplaadpunten uit hoe een en ander praktisch geregeld kan worden.

De oplaadpunten kunnen worden opgezocht op de site van de gemeente Moerdijk. Daar is een link aangemaakt naar de landelijke site met een overzicht van alle oplaadpunten in Nederland. Ook mensen met een elektrische fiets kunnen gebruik maken van de oplaadpunten.