Gemeente Waterland


Woensdag 12 maart 2008 om 19.00 uur ziet de eerste evenementenjaarkalender voor de de gemeente Waterland het licht. Op deze avond zal de voorzitter van de Stichting Promotie Waterlandse Evenementen, de heer Kees Gutter, het eerste exemplaar van de kalender officieel overhandigen aan de burgemeester van Waterland, de heer mr. E.F. Jongmans. De avond wordt gehouden in Café De Zwaan, Middendam 10 in Monnickendam.

Sinds haar oprichting in september 2006 werkt de Stichting Promotie Waterlandse Evenementen (SPWE) aan het promoten en ondersteunen van alle evenementen die door Waterlandse verenigingen, stichtingen en/of particulieren worden georganiseerd. Zij doet dit door een maandelijkse publicatie van een evenementenkalender in de lokale media en sinds april 2007 ook via een website (www.spwe.nl en
www.waterlandseevenementen.nl). SPWE is tevens een overleg-, advies- en bemiddelingspartner voor de gemeente Waterland en de organisatoren van de evenementen. Maandelijks is er een zitting op het gemeentehuis waar organisatoren terecht kunnen voor begeleiding van de vergunningsaanvraag van een evenement of voor algemene informatie. Ook heeft de SPWE een zogenaamde kennisbank opgericht: een schakelpunt voor kennis, ervaringen en materialen. De gemeente Waterland ondersteunt de initiatieven van deze stichting. Sinds 2008 met een subsidiebijdrage.

Dit jaar geeft de Stichting Promotie Waterlandse Evenementen voor de eerste keer een kleurrijke Evenementenkalender uit. Deze Jaarkalender 2008 wordt huis-aan-huis onder inwoners van de gemeente Waterland en de regio verspreid. Via VVVs, hotels, restaurants, jachthavens en winkels is de kalender beschikbaar voor bezoekers aan de gemeente Waterland. Op deze wijze hoopt de Stichting Promotie Waterlandse Evenementen bij te dragen aan een grotere bekendheid van de evenementen maar ook bij toeristen, de aandacht te vestigen op de aantrekkelijkheid van gemeente Waterland.