Openbare bibliotheek Amsterdam


Boekenweek bij de OBA

10 mrt 2008 - 11:48
Bernlef-cr-Breukel-150
Logo bw 2008
De Boekenweek 2008 vindt plaats van woensdag 12 t/m zaterdag 22 maart onder het motto VAN OUDE MENSCHEN.........De derde leeftijd en de letteren
Bernlef schreef het Boekenweekgeschenk De pianoman, over wat stilte met een mens kan doen. Renate Dorrestein schreef het Boeken-weekessay Laat me niet alleen over waarom mensen het vertikken om op de traditionele manier oud te worden. Beide auteurs zullen tijdens de Boekenweek op tournee gaan door het land voor lezingen en signeersessies.

Zondag 16 maart rijden er twee NS-treinen met jazzmusici door het land. Bernlef is gast-programmeur van dit programma, dat met een concert op het Station Bijlmer in Amsterdam wordt afgesloten. Die dag geldt het Boekenweekgeschenk De pianoman als gratis vervoersbewijs in de trein.

Bezoekers van de bibliotheek ontvangen tijdens deze week het Boekenweekmagazine en een Boekenweek-cv met informatie over Bernlef met diverse fragmenten uit diens werk. Nieuwe betalende leden die tijdens deze week lid worden van de bibliotheek, ontvangen tevens een boekenbon van EUR 5,00. Voor de boekenweekquiz, waarmee je niet alleen je kennis kunt testen, maar bovendien kans maakt op leuke DVD's, kan je de Digitale Bibliotheek (www.oba.nl) bezoeken, waar je ook een indruk kunt krijgen van het grote assortiment van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Uiteraard besteedt de Openbare Bibliotheek Amsterdam gedurende de boekenweek veel aandacht aan het thema Ouderen met o.a. lezingen en tentoonstellingen.

Ik nodig je van harte uit één van onze activiteiten bij te wonen en wens je natuurlijk veel leesplezier in deze boekenweek.