FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Metaalwerkgevers nemen eigen sector niet serieus

Tweeëntwintig bedrijven in de kleinmetaal gaan op woensdag 12 maart in staking. In de derde stakingsweek in de sector lijkt een oplossing voor het conflict met de werkgevers nog niet dichterbij gekomen. Werknemers in het hele land blijven na oproepen van FNV Bondgenoten hun werk neerleggen.

Tijdens een bijeenkomst voor stakers in Leeuwarden morgen, spreekt Wilna Wind, coördinator cao-beleid bij FNV Vakcentrale de stakers toe. "Als werkgevers niet inzien dat een goede cao de enige oplossing is, nemen ze hun eigen sector niet serieus. De werkgevers in Nederland hebben altijd de mond vol over het internationale vestigingsklimaat. Dat wordt er door de arbeidsonrust die er nu heerst niet beter van. Drie weken lang staken is ongebruikelijk lang binnen de Nederlandse arbeidsverhoudingen."

De stakingen in de kleinmetaal blijven elkaar in rap tempo opvolgen. Terwijl vanochtend honderden stakers bijeenkwamen in Zeeland, werden BOVAG-dealers in Utrecht op hun congres verwelkomd door een groep actievoerders die hen pamfletten aanreikten. "We hebben er geen enkele moeite mee gehad de gemeenschappelijke stakingskas open te stellen voor de acties in de kleinmetaal. Als het moet kunnen we de acties nog lang volhouden. Al hopen we uiteraard dat het conflict snel opgelost is en er een fatsoenlijke cao komt,"aldus Wind.

Op woensdag 12 maart wordt er gestaakt bij de volgende bedrijven:
---