Gemeente Arnhem

Ik Start Smart (11-03-08)
In de komende drie jaar kunnen 115 aspirant- en startende ondernemers in Arnhem meedoen aan het project Ik Start Smart Gelderland. Voor de start van hun bedrijf krijgen zij begeleiding, coaching, training, een netwerk en zonodig een microkrediet (van maximaal 25.000 euro) aangeboden.
Burgemeester en wethouders trekken er 100.000 euro voor uit. Ik Start Smart Gelderland wordt het vervolg op het succesvolle project Start Smart, dat in de afgelopen drie jaar 80 starters in Arnhem heeft ondersteund.

De gemeenten Arnhem, Doetinchem en Nijmegen, de Kamer van Koophandel, ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen waren de belangrijkste partners in Start Smart. Van 2005 tot en met 2007 hebben in totaal 228 (potentiële) starters een individueel traject gevolgd. Start Smart had tot doel méér en beter voorbereide starters te lanceren. Het project verkortte ook de tijd tussen het eerste idee en de feitelijke start van het bedrijf. Dankzij de ondersteuning blijken eenmaal gestarte ondernemingen rendabeler te draaien. Uniek aan het project is de persoonlijke benadering. Ik Start Smart Gelderland bouwt voort op de ervaringen die zijn opgedaan bij het voltooide project Start Smart en bij het Arnhemse project Ondernemer in de Wijk. Dit project was gericht op de binnenstad en aandachtswijken en wordt halverwege dit jaar afgerond.

Wegens het succesvolle verloop van Start Smart heeft de provincie Gelderland het initiatief genomen tot een provinciebreed opgezet project voor ruim 1.400 (potentiële) ondernemers. Hiervoor heeft de provincie ruim 2,2 miljoen euro beschikbaar gesteld. De deelnemende gemeenten zorgen voor de rest van de financiering, - Arnhem dus voor een ton.

De drie Kamers van Koophandel in Gelderland voeren het project tezamen uit en hebben hiervoor een stichting opgericht. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland, tel. (026) 353 88 88. Het intakeloket gaat 8 april open.