Gemeente Schiedam


Maart

Schiedam-West heeft de primeur van een unieke cultuurwebsite

http://couleurlocale.schiedamwest.nl

Schuilt er in u een schilder, beeldhouwer, danser, schrijver, dichter, muzikant of levenskunstenaar? Binnenkort is er een website die alle bekende en onbekende talenten van Schiedam West een podium geeft. Een plek waar professionals, amateurs en bewonderaars zichzelf kunnen presenteren, elkaar kunnen ontmoeten en, wie weet, wat moois laten ontstaan.

Naast theater, muziek en beeldende kunst is er natuurlijk ook ruimte voor toegepaste kunsten als architectuur, grafische vormgeving, mode, enz. En of u nou beginnend of gevorderd artiest, muzikant of kunstenaar bent, dit is uw kans om uit de schaduw te stappen en uzelf te presenteren aan een groot publiek.

Maar ook voor passieve kunstgenieters is er plek. Wie een partner zoekt voor een museum- of concertbezoek kan hier zijn oproep plaatsen. Of wilt u eens samen spelen met een andere muzikant?

Wellicht woont hij/zij al jaren bij u om de hoek.

De site is een onderdeel van de werkzaamheden van cultuurscout Ineke Hagen in opdracht van de gemeente Schiedam en zal worden onderhouden door een redactie van bewoners uit de wijk.

Op zondagmiddag 6 april om 14 uur kunt u op feestelijke wijze kennis maken met de website Couleur Locale in het Julianapark. U bent dan van harte welkom bij de powerpoint-presentatie van de site. Ook

zullen er korte fotofilms te zien zijn met historische beelden van het Julianapark en van de cultuurborrels van vorig jaar. Deze films worden door Weidevlinder Producties, een onlangs gestart bedrijfje in West, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt.

Sranang Wojo
Op 6 april is een wandeling naar het Julianapark niet alleen om die reden de moeite waard, want van 13 tot 17.30 uur kunt u de Sranang Wojo (Surinaamse Markt) bezoeken. Sranang Wojo is een initiatief van Mario's Surinaamse Kooklessen en is in samenwerking met Stichting Welzijn Schiedam in 2007 gestart in Schiedam-Noord. Op de multiculturele markt vindt u allerlei producten en lekkere hapjes, onder de koepel zal er worden gemusiceerd en worden gedanst en voor kinderen zal er ook van alles te beleven zijn. Kom 6 april langs en ontdek de Couleur Locale in Schiedam West!

» Terug