Provincie Drenthe

Peize

Vaststelling Inrichtingsplan voor de herinrichting Peize

Terinzage tot en met 23 april 2008
Beroep instellen tot en met 23 april 2008

Gedeputeerde staten van Drenthe delen mee dat zij op 4 maart 2008 het Inrichtingsplan voor de herinrichting Peize hebben vastgesteld.

Het inrichtingsplan is een integraal plan waarin maatregelen worden voorgesteld voor verbetering van de landbouwkundige verkaveling, inrichting ecologische hoofdstructuur en realisering van de waterberging. De uitvoering vindt plaats in meerjarige uitvoeringsmodules. In de eerste module staat de herverkaveling centraal.

Het inrichtingsplan ligt vanaf 13 maart 2008 tot en met 23 april 2008 ter inzage bij:

* de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen
* de gemeente Noordenveld, Raadhuisstraat 1 te Roden
* de gemeente Tynaarlo, afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries

* het waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 te Groningen

Tot en met 23 april 2008 kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s¿Gravenhage, voor zover het betreft:

* de begrenzing van het herverkavelingsblok of de herverkavelingsblokken;

* voorzieningen (wegen, waterlopen, voorzieningen met betrekking tot natuur, landschap en openluchtrecreatie) waarvoor korting wordt toegepast;

* toewijzing van eigendom, beheer en onderhoud van voorzieningen van openbaar nut;

* de aanduiding van wegen en bijbehorende kunstwerken als openbare weg, dan wel de onttrekking aan de openbaarheid van wegen.

Alleen die belanghebbende kan beroep aantekenen die een zienswijze heeft ingediend of die getroffen wordt door een wijziging van het inrichtingsplan ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp-inrichtingsplan.

Een verzoek tot schorsing en/of tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek tot schorsing en of het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.